Tudor Chirilă, reacţie în cazul Laurei Codruţa Kovesi: „Ni se poate întâmpla tuturor”

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 17:07
Tudor Chirilă, reacţie în cazul Laurei Codruţa Kovesi: „Ni se poate întâmpla tuturor” GALERIE FOTO
Tudor Chirilă a reacţionat în cazul Laurei Codruţa Kovesi

Tudor Chirilă a oferit prima reacție pe Facebook în cazul Laurei Codruța Kovesi, fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care a fost audiată vineri dimineață la Parchetul General, în urma unui denunț depus de Sebastian Ghiță. Chirilă ii ia apărarea lui Kovesi și susține că ce i se întâmplă fostei șefe a DNA i se poate întâmpla oricui.

Laura Codruța Kovesi a fost înștiințată de procurori cu privire la acuzațiile care i se aduc: abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, în urma unui denunț făcut de Sebastian Ghiță, care în acest moment se ascunde de Justiție în Belgrad. „Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Acuzațiile făcute de un inculpat dintr-un dosar al DNA sunt pure fabulații. Am luat la cunoștinta de această învinuire. Pot să vă spun următoarele: Nu am avut atribuții legate de extrădarea condamnatului Popa Nicolae. Nu am exercitat niciun act abuziv în legătură cu extradarea pentru că nu aveam aceste atribuții. De extrădare s-au ocupat Poliția Română și Ministerul Justiției”, a declarat Kovesi la ieșirea de la audieri.

Tudor Chirilă a reacţionat în cazul Laurei Codruţa Kovesi

„N-am crezut niciodată că voi fi nevoit să apăr un procuror, dar nici n-am crezut că țara mea va fi atât de plină de hoți care vor ajunge să facă legi prin care să-și legalizeze hoția și să inventeze instituții care să-i ancheteze pe „dușmanii poporului”, adică pe ăia care nu-i lasă pe ei să fure. Ce i se întâmplă lui Kovesi ni se poate întâmpla tuturor”, a fost reacția lui Tudor Chirilă pe pagina personală de Facebook, după ce Laura Codruța Kovesi a fost chemată la audieri la Parchetul General.

Mesajul postat de Tudor Chirilă pe Facebook
Mesajul postat de Tudor Chirilă pe Facebook

Laura Codruța Kovesi este favorită să preia funcția de procuror-șef al Parchetului European, iar denunțul depus de Sebastian Ghiță pare să fie făcut pentru a da o lovitură de imagine fostei șefe a DNA. „Cu siguranță îmi va fi afectată candidatura, dar voi merge mai departe, mă voi prezenta în Parlamentul European așa cum am fost chemată. Mai sunt niște etape de parcurs, le voi parcurge și pe acelea”, a spus Kovesi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×