Traian Băsescu nu crede în sondajele apărute în presă și îi dă șanse Vioricăi Dăncilă să ajungă în turul II la prezidențiale

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
04/10/2019, 23:20
Traian Băsescu nu crede în sondajele apărute în presă și îi dă șanse Vioricăi Dăncilă să ajungă în turul II la prezidențiale
Traian Băsescu a vorbit despre alegerle prezidențiale din noiembrie. Sursa foto: B1 TV

Traian Băsescu a declarat că nu crede în sondajele de opinie care s-au vehiculat în ultimele zile cu privire la alegerile prezidențiale și îi dă șansa Vioricăi Dăncilă să ajungă în turul II, cel mai probabil într-o confruntare cu președintele în funcție, Klaus Iohannis.

Traian Băsescu, despre moțiunea de cenzură

Fostul președinte a spus că în cazul în care moțiunea de cenzură va trece joi în Parlament, Dăncilă va rămâne în fruntea cabinetului ca interimar chiar și după alegeri. Băsescu a spus că tot jocul pentru turul al II-lea se va face în funcție de ce se va întâmpla joi în Parlamentul României.

„O cădere a Guvernului Dăncilă o diminuează ca importanţă pe doamna Dăncilă, care i-ar fi cel mai comod adversar în turul doi (preşedintelui Klaus Iohannis – n.r.). Va rămâne un candidat foarte slab, care nu va intra în turul doi, pe când acum, în poziţia de prim ministru, are şanse să intre în turul doi, ceea ce îi covine de minune lui Iohannis (…) Nu exclud posiblitatea ca, moţiunea odată trecută, doamna Dăncilă să rămână interimar până după alegerile prezidenţiale”, a declarat Băsescu la B1 TV.

traian băsescu afișe electorale dăncilă iohannis
Dăncilă și Iohannis ar putea ajunge în turul II, spune Băsescu. Sursa foto: wall-street.ro/ libertatea.ro

„Doamna Dăncilă, interimar până la alegerile prezidențiale, cel puțin”

„Iluzia pe care şi-o fac unii că ar putea fi alegeri anticipate. Vă aduc aminte din practica mea, că am vrut să declanşez alegeri anticipate (…) Onorabilul Parlament a trântit primul guvern şi când a trimis a doua propunere nu a mai venit la serviciu şi l-a lăsat acolo mult şi bine. (…) Inclusiv în situaţia căderii Guvernului, cele mai mari şanse sunt ca doamna Dăncilă să rămână interimar cel puţin până la alegerile prezidenţiale”, a mai spus Traian Băsescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×