Traian Băsescu avertizează PSD: ”Preşedintele va retrimite bugetul în Parlament, l-aţi înşelat!”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/02/2019, 10:17
Traian Băsescu avertizează PSD: ”Preşedintele va retrimite bugetul în Parlament, l-aţi înşelat!” GALERIE FOTO
Traian Basescu a avertizat PSD ca Legea bugetului pe 2019 va fi retrimisa in Parlament de catre presedintele Iohannis

Fostul președinte Traian Băsescu i-a avertizat pe parlamentari că aceștia vor primi bugetul înapoi de la președintele Klaus Iohannis, deoarece acesta a fost înșelat de reprezentanții coaliției de guvernare! Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat că diminuarea bugetelor SRI şi SPP pe anul 2019 nu a fost discutată cu președintele țării în ședințele CSAT.

”Intervenţia mea este legată de amendamentele admise pentru SRI şi SPP. Vreau să vă atenţionez asupra unui lucru, l-aţi înşelat pe preşedinte”, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu. El a spus că aceste bugete ale SRI, SIE şi SPP au fost prezentate preşedintelui în urma analizei sarcinilor pe care aceste instituţii le au proiectate pentru anul 2019.

Traian Băsescu spune că președintele Klaus Iohannis va retrimite în Parlament bugetul pe 2019, din cauza tăierilor din bugetul serviciilor secrete

”Guvernul nu a dat curs ameninţărilor că trebuie tăiate bugetele, dar o faceţi dumneavoastră în Parlament. Ca atare vreau să vă spun ce ar face un preşedinte responsabil. Primul lucru vă trimite bugetul înapoi, al doilea lucru trimite bugetul la Curtea Constituţională, al treilea lucru ar acuza pe unii dintre politicieni de dezinformarea preşedintelui şi a CSAT-ului, ca să nu mai vorbim de înşelătorie”, a precizat senatorul PMP.

Traian Basescu spune ca PSD l-a inselat pe presedintele Klaus Iohannis

Traian Băsescu a transmis celor din coaliţia PSD-ALDE: ”V-aş ruga să vă gândiţi de două ori când va fi acest buget pus în funcţiune, pentru că preşedintele nu are voie să nu ţină cont de bugetele deja aprobate la propunerea Guvernului dintr-un singur motiv – aceste instituţii au planuri de acţiune pe anul următor, care sunt stabilite tot în CSAT, finanţarea lor se face în funcţie de misiunile pe care le au în anul următor. Am vrut doar să vă avertizez că veţi primi bugetul înapoi la Parlament”. Plenul Parlamentului a votat, joi noaptea, bugetele SRI, SIE şi SPP, care au suferit diminuări, în Parlament, în ciuda unui aviz al CSAT, pe forma Executivului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×