Taxă nouă de până la 2.000 de euro pentru mașinile second-hand. Peste un milion de români o vor plăti

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/01/2019, 08:18
Taxă nouă de până la 2.000 de euro pentru mașinile second-hand. Peste un milion de români o vor plăti
Nouă taxă pentru mașinile second-hand!

O veste nu prea bună s-a anunțat pentru românii care au în posesie mașini second-hand! Din păcate, aceștia vor trebui să plătească o taxă suplimentară de 2.000 de euro. Iată care sunt autovehiculele pentru care șoferii vor trebui să scoată din buzunar suma în cauză!

Schimbarea taxei pentru mașinile second-hand a venit ca urmare a noilor măsuri care fac parte din bugetul pe anul 2019. ACesta a fost deja aprobat de camera superioară a Parlamentului, astfel că modifică propunerile date de Guvern chiar de la începutul lunii decembrie.

Taxă nouă pentru mașinile second-hand, de 2.000 de euro!

Posesorii de autovehicule second-hand care generează noxe peste anumite limite vor trebui să plătească noua taxă între 1.000 și 2.000 de euro. Această măsură va urma să fie aplicată din martie pentru mașinile diesel, da rși pentur mașinile pe benzină. De asemenea, se anunță că se vor aplica taxe achizițiilor de vehicule mari, care au motarele pe benzină și motorină, potrivit măsurilor aprobate în Parlament. Taxele propuse pentru mașinile cu motorizare tradițională nu vor fi puse automobilelor mici de familie, noile măsuri sunt pentru vehiculele puternice. Astfel că, pentru automobilele pe benzină și motorină taxa va fi de 1.100 de euro, pentru că aceasta generează 161-175 de garme dioxid de carbon pe kilometru, urcându-se, după noile măsuri, la 1.600 de euro pentru emisiile de 176-200 de grame dioxid de carbon.

Românii sunt suprinși cu o nouă taxă pentru mașinile second-hand
Românii sunt suprinși cu o nouă taxă pentru mașinile second-hand

Taxa de 2.000 de euro va reveni emisiilor între 201-259 de grame dioxid de carbon pe fiecare kilometru. Noile taxe pentru mașinile second-hand vor intra în vigoare de la data de 1 martie și vor urma să fie valabile până în anul 2021, urmând să fie aprobate și de camera inferioară din Parlament. „Nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată sau atacată. Cel care poluează trebuie să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că până la finele acestui an grupul de lucru să să prezinte o variantă finală”, a declarat Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×