Start-Up Nation 2019 a început! Câte planuri de afacere s-au înregistrat

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
27/12/2018, 16:19
Start-Up Nation 2019 a început! Câte planuri de afacere s-au înregistrat
Start-Up Nation a început!

Star-Up Nation 2018-2019 a început! Se pare că s-au arătat peste 4.000 de înscriși, iar planuri afaceri, deja înregistrate, sunt 1.401. „Am lansat astăzi la ora 10:00 aplicația Start-Up Nation 2018 și la ora 10:00 și două secunde deja primul user se înscrisese pe site”, a afirmat Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, citat de Agerpres.

Încsrierea în aplicația încauză se face foarte simplu: ai nevoie de un user și de o parolă, ca prim pas. Aplicanții vor urma să își creeze un cont cun ajutorul unui e-mail care va fi valabil doar pe parcursul programului, iar mai apoi, aceștia, vor primi confirmare pentru pasul următor, adică o înscriere a planului de afaceri.

Start-Up Nation 2019 a început azi!

Peste 4.000 de useri și-au depus datele în aplicația Star-Up Nation 2018-2019, înregâstrându-se deja din primele ore peste 1.401 planuri de afaceri. Totul s-a petrecut la orele 12:45, după doar 3 ore de la lansarea aplicației, vconform celor anunțate de ministrul pentru Mediu de Afaceri, Ștefan-Radu Oprea.

Start-Up Nation
Start-Up Nation

De asemenea, se arată că plățile pentru Start-Up Nation 2017 vor fi finalizate în cursul zilelor de joi și vineri, a mai specificat Ștefan-Radu Oprea. „Este dorinţa mea de a deschide apelul în data de 1 decembrie. Chiar dacă este într-o zi de sâmbătă, aplicaţia va fi deschisă 30 de zile, aşa că avem suficiente pentru a depune toate proiectele şi le doresc tuturor celor care aplică să aibă proiecte cât mai bune, sustenabile (…), a declarat Oprea în luna noiembrie a acestui an.

Start-Up Nation, prevederi:

  • În continuare vor fi eligibile microîntreprinderi și firme mici și mijlocii, organizate ca societăți comerciale, înființate după data de 30 ianuarie 2017.
  • Bugetul total ar urma să fie de 2 miliarde de lei, care ar ajunge pentru 10.000 de firme maximum.
  • Pentru codul CAEN 6201 nu va fi eligibilă realizarea de pagini web și promovarea online a paginii web pe alte site-uri.
  • Pentru codul CAEN 6201 nu vor fi eligible nici programe software necesare desfăşurării activităţii (programe software la comandă) pentru care se solicită finanţare.
  • Nu se finanțează cheltuielile aferente activităților de astrologie și spiritism, inclusiv on-line, servicii personale cu caracter social, cum ar fi servicii de escortă, servicii de stabilire a întâlnirilor,
  • video chat, servicii ale agențiilor matrimoniale, video chat on-line pentru consiliere matrimonială și psihologică.
  • La cheltuieli eligibile sunt trecute, printre altele, „programe software necesare desfăşurării activităţii pentru care se solicită finanţare inclusiv licenţe, în valoare eligibilă de maxim 60.000 lei”.
  • De asemenea, „Software pentru comerţul on-line este eligibil indiferent de codul CAEN pentru care solicită finanțare”, însă nu și pentru codul CAEN 6201, adică firmele care au „activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client)”.
  • În schimb, vor fi finanțate achiziționarea de spații de lucru, drone, echipamente pentru săli de fitness și altele.
  • Beneficiarii vor fi obligați ca, pe întreaga perioadă de monitorizare a programului, începând cu data solicitării primei tranșe de ajutor nerambursabil, să afișeze și să mențină la loc vizibil două plăcuțe informative cu privire la programul Start-up Nation. Cele două plăci informative cu privire la programul de finanțare Start-up Nation, vor putea fi decontate din program la valoarea maximă de 500 lei, în total.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×