Se introduc teste grilă la Matematică și Română, la BAC 2019 și Evaluare Națională 2019

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/03/2019, 17:28
Se introduc teste grilă la Matematică și Română, la BAC 2019 și Evaluare Națională 2019 GALERIE FOTO

Vești importante pe care toți elevii trebuie să le știe! Se pare că testele grilă revin în planului Ministerului Educației pentru examenele de BAC și Evaluare Națională 2019. Î acest context, anul acesta, elevii vor avea parte de teste grilă la Romnă și Matematică la cele mai importante testări din viața lor. În anul 2018, în luna noiembrie, a izbucnic un mare scandal după ce testele grilă au apărut „peste noapte”, astfel că în anul școlar 2018-2019 nu s-a decis nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte.

Teste grilă pentru elevii care au anul acesta Evaluare Națională și BAC

Ministerul Educației pregătește introducerea testelor grilă pentru elevii care dau anul acesta Evaluarea Națională și BAC-ul. De asemenea, pentru ca elevii să fie pregătiți pentru ce urmează, aceștia vor urma să de simulări înca de la clasa a VII-a. Unul din motivele pentru care se introduc testele grilă este pentru a crește rata de promovare a examenelor. Calendarul examenelor de Simulare pentru clasele a VII-a și a VIII-a arată că: 11 martie 2019 Simulare Limba și literatura română – probă scrisă, 12 martie 2019 Simulare Matematică – probă scrisă, 13 martie 2019 Simulare Limba și literatura maternă – probă scrisă, 22 martie 2019 Afișarea rezultatelor.

În vederea pilotării unei noi structuri posibile a subiectelor pentru Examenul de Bacalaureat Naţional din anul școlar 2019-2020, variantele de subiecte pentru Simularea probei scrise la Matematică a examenului de bacalaureat naţional pentru elevii clasei a XI-a în anul școlar 2018 – 2019 vor conține, în proporție de minimum 30%, itemi obiectivi cu scopul de a se realiza evaluarea în baza unor răspunsuri exacte, neechivoce, specificate în barem, fiind astfel imposibilă alocarea unui punctaj diferit de către evaluatori distincți” – prevede proiectul de ordin, potrivit edupedu.ro.

Se introduc teste grilă la Evaluarea Națională și BAC
Se introduc teste grilă la Evaluarea Națională și BAC

Ecaterina Andronescu, schimbări pentru Evaluarea Națională și BAC 2019

  • Structura anului școlar 2019-2020: Vacanța de iarnă va fi între 21 decembrie și 12 ianuarie 2020. Este o vacanță de 3 săptămâni, care cuprinde toate sărbătorile de iarnă, după care începe semestrul II care se desfășoară între 13 ianuarie și 3 aprilie, până în vacanța de Paști. Urmează vacanța de primăvară care se încheie pe 22 aprilie, iar cursurile continuă până la 12 iunie 2020.
  • Pentru clasele de final de ciclu de învățământ liceal, anul școlar va avea 33 de săptămâni și cursurile se încheie pe 29 mai
  • Pentru clasa a VIII-a, anul școlar se încheie pe 5 iunie.
  • Programăm o simulare atât pentru Evaluarea Națională, cât și pentru Bacalaureat.
  • Pentru Evaluarea Națională, simularea se desfășoară în perioada 11 – 13 martie și adaugăm suplimentar și Evaluarea pentru clasa a VII-a, pentru că eu cred că o evaluare constantă și o învățare continuă ne poate aduce la obținerea de rezultate mai bune.
  • De asemenea, în perioada 18 martie – 21 martie avem programată simularea de BAC, la care pot participa elevii claselor de sfârșit de ciclu liceal și elevii claselor a XI-a.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×