Școli închise în România, din cauza gripei? Când se va lua această măsură

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/01/2019, 10:18
Școli închise în România, din cauza gripei? Când se va lua această măsură GALERIE FOTO
Școli închise în România, din cauza gripei? Când se va lua această măsură

Ministrul sănătății a anunțat ce școli sunt închise în România, din cauza gripei. De asemenea Sorina Pintea a anunțat că închiderea școlilor pentru această săptămână se poate face doar izolat, acolo unde apar cazuri de gripă sau absenteismul este peste 20%. Decizia va aparține inspectoratelor, a anunțat ministrul sănătății.

Nu e cazul să creăm o isterie din această chestiune, pentru că gripă a fost întotdeauna în această perioadă a anului”, a spus ministrul sănătății. Chiar dacă numărul tot mai mare de cazuri de gripă din România a pus autoritățile pe jar, ministrul sănătății spune că nu se puteau închide școlile în ultima săptămână din acest semestru. ”Nu puteam lăsa copiii acasă, când e ultima săptămână din semestru”, a spus ministrul Sorina Pintea.

În România se pot închide școlile din cauza gripei. Inspectoratele județene pot lua această măsură

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că ăn România școlile se închid din cazua gripei, doar dacă inspectoratele hotărăsc această măsură. Pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să fie îndeplinită măcar o condiție.Acolo unde absenteismul este de peste 20 la sută într-o clasă sau o școală, inspectoratele pot lua decizia suspendării cursurilor”, a anunțat minsitrul sănătății, Sorina Pintea. Ministerul Educației a transmis și el un ordin către toate unitățile de învățământ, pentru a se efectua un triaj epidemiologic, la intrarea în unitățile de învățământ.

Decizia de a încghide școlile va aparține inspectoratelor județene

În ceea ce privește o posibilă epidemie de gripă, ministrul spune că „isteria” din ultima vreme nu este benefică. Aceste cazuri ar fi putut fi rezolvate cu o profilaxie mai bună. „E adevărat că ar fi trebuit cu toții să luăm măsuri din timp. Puteam, de exemplu, să ne vaccinăm încă din luna noiembrie”, a spus Sorina Pintea. ”Primul control trebuie făcut de părinți acasă”, a fost recomandarea ministrului sănătății.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×