Schimbări la BAC și la Evaluarea Națională din acest an!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
31/10/2018, 13:11
Schimbări la BAC și la Evaluarea Națională din acest an!
Se anunță schimbări la BAC și Evaluarea Națională din acest an

Ministerul Educației a anunțat schimbări la BAC și la Evaluarea Națională din acest an! Se pare că aceștia vor să facă un nou experiment cu elevii care aveau de trecut altă etapă a vieții. Mai exact, toate subiectele examenelor pe care adolescenții le vor susține vor avea o structură de un procent de 40% de itemi obiectivi, dar acest lucru nu a fost comunicat oficial. Cel mai probabil, structura de 40% de itemi va arăta ca o grilă. Mai multe despre acest subiect a vorbit președintele Centrului Național de Evaluare și Examinare(CNEE). Dacă anul trecut la Matematică, Română și Istorie nu au existat itemi oblicativi nici la Bacalaureat, nici la Evaluarea Națională, acum vor fi în proporție de 40%. În schimb, dacă vorbim de modele de subiecte pentru alte discipline la Bacalaureat precum ştiinţele socio-umane (Sociologie sau Psihologie), acestea aveau anul trecut itemi obiectivi în proporţie de 30%. Însă, începând din acest an vor avea şi ele tot 40%”, a confirmat președintele CNEE Marian Șuță.

De asemenea, acesta a clarificat și termenul de ”itemi”. ”Prin itemi obiectivi înţelegem mai multe tipuri de cerinţe. De la grile, itemi binari (exemplu: să aleagă între Adevărat sau Fals) la itemi de tip pereche (termeni care trebuie asociaţi). Structura de bază a variantelor nu va fi modificată, iar toţi itemii vor respecta ca şi până acum programa şcolară adoptată de Ministerul Educaţiei”, a adăugat Marian Șuță.

Schimbări la BAC și la Evaluarea Națională! ”Variantele de examene naționale vor avea itemi obiectivi începând cu acest an”

schimbari bac si evaluarea nationala din acest an
Poză în care se află elevi, înainte de susținerea unui examen

Totodată, acesta a tras și o concluzie care se rezumă la examenele naționale, la itemii obiectivi și la punerea lor în practică începând chiar din acest an. ”În concluzie, toate variantele de la examenele naționale vor avea itemi obiectivi începând cu acest an școlar”, a încheiat președintele CNEE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×