Scenariul lui Traian Băsescu în caz că Guvernul pică la moțiune: ”Dăncilă, premier interimar până după alegerile prezidențiale”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 08:34
Scenariul lui Traian Băsescu în caz că Guvernul pică la moțiune: ”Dăncilă, premier interimar până după alegerile prezidențiale”
Traian Băsescu are mai multe scenarii legat de moțiunea de cenzură care va fi votată astăzi, 10 octombrie. Sursa foto: bugetul.ro

Moțiunea de cenzură va fi votată azi, 10 octombrie, în Parlament. Este a patra încercare de a da jos Guvernul Dăncilă. Traian Băsescu spune că sunt mai multe scenarii, dar un lucru este sigur: Guvernul cade. Fostul președinte al României consideră că Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar chiar și după alegerile prezidențiale.

La ce concluzii a ajuns Traian Băsescu legat de moțiunea de cenzură

Traian Băsescu este de părere că moțiunea de cenzură vine într-un moment de instabilitate politică. Fostul președinte consideră că moțiunea va trece, așadar căderea Guvernului este previzibilă. Totodată, nu Klaus Iohannis va fi marele câștigător, ci Victor Ponta, spune europarlamantarul într-o postare de pe contul de Facebook.

În plus, Traian Băsescu este de părere că Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale. „Doamna Dăncilă rămâne premier interimar până după alegerile prezidenţiale. Iar dacă PNL vrea să se decredibilizeze acum, va face o alianţă de guvernare cu Ponta, Tăriceanu şi Hunor”, a scris fostul președinte al României, aceasta fiind una dintre concluziile sale legat de moțiunea de cenzură.

Cine va fi ales în locul Vioricăi Dăncilă
Moțiunea de cenzură va trece, iar Viorica Dăncilă va rămâne premier interimar până după alegerile prezidențiale, spune Traian Băsescu. Sursa foto: digi24.ro

Pe cine vede Traian Băsescu câștigător în urma moțiunii de cenzură

„Alături de PNL şi PMP, USR dar şi partidele conduse de Ponta, Tăriceanu şi Kelemen Hunor împreună cu ciracii lor mari amatori de plocoane guvernamentale vor vota, cu morga impostorului pe umerii căruia apasă responsabilitatea pentru ţară, moţiunea de cenzură insistent cerută de Preşedintele Iohannis. Ce va fi joi la votul pentru moţiune? Previzibilă este o cădere a guvernului. Va fi ziua lui Şică Mandolină şi a lui Iohannis. Se vor felicita reciproc, crezând că sunt câştigătorii meciului politic.  În realitate marele câştigător va fi Ponta care nu a avut ca obiectiv instalarea unui guvern liberal ci doar dărâmarea guvernului Dăncilă pentru a deschide larg porţile nogocierii pentru punerea sub control a PSD-ului”, a completat Traian Băsescu.
De asemenea, fostul primar general al Bucureștiului susține că președintele Klaus Iohannis deja are în minte o persoană pe care urmează să o pună în funcția de premier. Este vorba de Cătălin Marian Predoiu, membru al Camerei Deputaților. „Preşedintele Iohannis va chema la consultări partidele, dar obligaţia lui este ca la ora aceasta să ştie numele viitorului premier. Iar dacă cineva crede că Preşedintele Iohanis îl are în minte pe Ludovic Orban, se înşală. Orban trebuie să stea la rând pentru că înaintea lui ar fi Predoiu…”, a mai spus europarlamentarul.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×