Scandalul cu apa potabilă din București ia proporții! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut anchetă la Apa Nova

Ionuţ Cataramă   
în Stiri de ultima ora
01/02/2019, 16:40
Scandalul cu apa potabilă din București ia proporții! Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a cerut anchetă la Apa Nova GALERIE FOTO
Sorina Pintea anunță ancheta în cazul Apa Nova

Scandalul iscat din pricina  apei potabile din București este departe de a se fi încheiat. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, solicită efectuarea de urgență a unei anchete privind modul în care Apa Nova a informat locuitorii capitalei, în legătură cu calitatea apei.

Această decizie vine ca reacție la explicațiile oferite de Apa Nova, conform cărora situația este sub control și apa se prezintă în condiții normale.  Analizele DSP au contrazis însă aceste declarații arătând că nivelul de clor din apă a depășit de 5 ori limita normală.

Sorina Pintea iese la atac. Anunță anchetă la Apa Nova

”Aș dori să comentez despre acuratețea acestor analize. Personalul DSP a prelevat probe din cinci locuri, sectoarele 5 și 6. Pe site-ul Apa Nova este o analiză a unei probe din sectorul 1. Nu am văzut nicăieri analize prelevate din sectoarele 5 și 6. Când am primit raportul de la DSP, cred că Ministerul Sănătății a luat cea mai bună decizie. Când se sesizează depășirea de parametri, furnizorul este obligat să anunțe DSP și autoritatea publică. Faptul că s-a făcut clorinarea, foarte bine. De ce s-a făcut, înseamnă că erau probe neconforme. Filmul îl vor stabili specialiștii.

Sorina Pintea,despre scandalul cu Apa Nova
Sorina Pintea,despre scandalul cu Apa Nova

Ministerul Sănătății a cerut o anchetă privind modul în care s-a făcut această comunicare. Ministerul Sănătății veghează la sănătatea publică. Fiecare trebuie să ne facem treaba. Întrebări vor pune probabil alții. Sunt niște lucruri….asta e. DSP a sesizat Apa Nova în privința problemelor.”, a declarat Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru Antena 3. În altă ordine de idei, potrivit Ministrului Sănătății, Direcția de Sănătate Publică este obligată să se consulte cu furnizorul înainte de a oferi în spațiul public detalii privind calitatea apei. Totul, în urma unui protocol semnat în 2016. În aceste condiții, Sorina Pintea a anunță că a solicitat deja renunțarea la un astfel de protocol: „Am cerut denunțarea unilaterală a convenției, nu mi se pare normal să avem înțelegeri cu furnizori, atât timp cât vorbim de siguranța populației”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×