Scandal între Antena Group și ANAF! Reacția ministrului Finanțelor: ”Sistemul ANAF trebuie un pic aerisit”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/10/2018, 09:38
Scandal între Antena Group și ANAF! Reacția ministrului Finanțelor: ”Sistemul ANAF trebuie un pic aerisit”
Scandal de proporții între Antena Group și ANAF

Scandal uriaș între Antena Group și ANAF! Ministrul Finanțelor a reacționat! Eugen Teorodovici a afirmat că ”Sistemul ANAF trebuie un pic aerisit”. Pe scurt, Antena Group a pornit procedura de licitație pentru un imobil localizat pe strada Gârlei. Pentru acesta vrea să își exercite dreptul de preempțiune. Totodată, Antena a început demersul legal pentru a-și recupera prejudiciile care au fost cauzate de responsabilii acestei situații. Oamenii legii au confirmat acțiunea dorită de Antena Group, cu titlul executoriu, în privința preempțiunii pentru cumpărarea imobilului Bloc Turn. În prezent, procedura este pe roate, acesta fiind confirmată și de ANAF, prin notificarea numărul 4745, trimisă pe data de 10.10.2018.

În legătură cu situația descrisă mai sus, a intrat și ministrul Finanțelor. Eugen Teorodovici a declarat că statul a pierdut chiria, iar, în tot acest timp, imobilele se degradează. De astfel, ministrul a spus și că a cerut Agenției Naționale de Administrare Fiscală o situație pentru locațiile în curs de năruire. ”Statul a pierdut chiria iar clădirile se tot degradează. Dobânda pe 3 ani este o sumă importantă. Am cerut ANAF o situație pentru aceste locații”, a mărturisit ministrul Finanțelor.

Scandal Antena Group și ANAF! ”ANAF văd că se ocupă de nunți și botezuri”

Scandal intre antena group si anaf
Fotografie din cadrul unei nunță

În continuare Eugen Teorodovici a completat cu un reproș către instituției, afirmând că ANAF, în prezent, se ocupă de o situație mai puțin importantă precum cea a clădirilor care se ruinează pe zi ce trece. ”ANAF văd că se ocupă de nunți și de botezuri. Trebuie să vină mâine și să spună care este situația. Dreptul fiecăruia trebuie respectat, iar cei care se fac vinovați trebuie să plătească”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Scandal intre antena group si anaf
Eugen Teorodovici, ministrul Finanțelor

Totodată, Teorodovici a găsit și o soluție care se regumă la respectarea legii. ”Dacă statul respecta legea nu se mai ajungea la atâtea firme în insolvență. Sistemul ANAF trebuie un pic aerisit pentru că sunt foarte mulți care se sufocă unii pe alții. Vom analiza cum să schimbăm ANAF”, a încheiat ministrul Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×