România, prinsă la mijloc în războiul lui Putin cu americanii!

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
02/02/2019, 15:59
România, prinsă la mijloc în războiul lui Putin cu americanii! GALERIE FOTO
România, prinsă la mijloc în războiul lui Putin cu americanii!

România este prinsă la mijloc în războiul lui Vladimir Putin cu americanii! Scutul antirachetă de la Deveselu este principalul subiect de dispută în ceea ce privește această zonă a Europei. Situația i-a fost adusă la cunoștință din nou președintelui Vladimir Putin de ministrul de Externe, Serghei Lavrov.

„Referitor la Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, după cum ştiţi, este în vigoare din anul 1988 şi avea un termen nedeterminat. Conform informaţiilor pe care le avem la dispoziţie, Statele Unite au început să încalce acest Tratat din anul 1999, când au început să testeze drone militare care au caracteristici similare cu cele ale rachetelor terestre de croazieră interzise prin Tratat.”, este o parte din stenograma conversației avute de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov și președintele Vladimir Putin.

Rușii îi acuză pe americani că au încălcat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare! România a picat la mijloc în disputa dintre Putin și americani

Rușii spun că Washingtonul a amplasat şi arme atomice în ţări aliate în cadrul NATO. România este și ea la mijloc în disputa Putin – Trump„Noi nu putem să închidem ochii la faptul că, potenţial, în cel mai rău scenariu, 24 de rachete de croazieră Tomahawk cu încărcătură nucleară ar putea să apară pe uscat. Nu ştiu când vor fi ele fabricate de americani, dar deja există posibilitatea desfăşurării lor în România”, a precizat ministrul de Externe adjunct al Rusiei, Serghei Riabkov.

Vladimir Putin acuză SUA că a încălcat Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare! România este la mijloc

„Statele Unite au continuat acţiunile, folosind rachete balistice pentru testarea sistemului de apărare antirachetă, iar în anul 2014 au început instalarea în Europa a sistemelor cu lansare verticală Mk 41. Aceste sisteme sunt compatibile total cu rachetele Tomahawk cu rază medie de acţiune”, i-a spus Serghei Lavrov lui Vladimir Putin, potrivit stenogramei conversaţiei, postată pe site-ul Ministerului rus de Externe.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×