Revoluție fiscală! Guvernul a decis adoptarea OUG! Dăncilă: „Aprobăm măsuri pentru a corecta unele practici în domeniul bancar şi al energiei”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
21/12/2018, 19:00
Revoluție fiscală! Guvernul a decis adoptarea OUG! Dăncilă: „Aprobăm măsuri pentru a corecta unele practici în domeniul bancar şi al energiei”
O nouă ședință de Guvern are loc, vineri, la Palatul Victoria, de la ora 18:30, după cea de joi la care a participat și Klaus Iohannis

O nouă ședință de Guvern are loc, vineri, la Palatul Victoria, de la ora 18:30, după cea de joi la care a participat și Klaus Iohannis. Atunci, Liviu Dragnea a anunțat că în această ședință urmează să fie adoptată o ordonanță de urgență ce prevede măsuri fiscale, printre care și ”taxa pe lăcomie”.

Tot joi, Dumitru Coarnă, membru al CES a confirmat că ordonanța a primit aviz negativ din partea Consiliului Economic și Social. Înainte de începerea ședinței, Dăncilă a făcut câteva precizări legate de ROBOR, ordonanță, prevederile acesteia și sprijinul pe care dorește să-l ofere românilor în ceea ce privește elergia electrică.

Revoluție fiscală! Declarațiile Vioricăi Dăncilă de la începutul ședinței de Guvern

  • Am convocat această şedinţă pentru o serie de măsuri de sprijinire a autorităţilor locale care au nevoie de finanţare urgență.
  • Sunt localitatăți care au solicitat fonduri sulimentare, însemnând inclusiv plata unor cheltuieli curente, facturi pentru lucrări de investiții. Mai sunt doar 2 zile lucrătoare, banii trebuie să ajungă cât mai repede în contul lor
  • În şedinţa de ieri am alocat 123 de milioane de lei, iar astăzi decidem a doua suplimentare a fondurilor, în jur de 40 de milioane de lei. O parte, 7 milioane de lei sunt destinaţi asigurării finanţării pentru trei spital din Caraș Severin
  • Aprobăm astăzi un set de măsuri care au scopul de a crește bunăstarea românilor și de a corecta unele situații din domeniul bancar

    Revoluție fiscală! Ce a decis Guvernul în ședința de adoptarea a OUG
    ”Am convocat această şedinţă pentru o serie de măsuri de sprijinire a autorităţilor locale care au nevoie de finanţare urgență”

Totodată, conform știrileprotv.ro, după modificările anunțate de ministrul Finanțelor la Pilonul II de Pensii, ce va deveni opțional, oamenii nu își vor mai putea retrage banii, ci for fi obligați să îi transfere în Pilonul I ori III. Astfel, comisionul pentru fondul de administrare va fi schimbat.

De asemenea, impozitul pe active, în funcție de ROBOR, rămâne cel propus de Teorodovici. Cât despre companiile de Energie, taxa pe cifra de afaceri va fi de 2%, inițal vorbindu-se despre un procent de 3%.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×