Rețeta Zilei de azi, 27 iulie. Supă tradițională cu găluște

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
27/07/2019, 12:54
Rețeta Zilei de azi, 27 iulie. Supă tradițională cu găluște GALERIE FOTO
Rețeta Zilei de azi, 27 iulie. Supă tradițională cu găluște

FANATIK vă prezintă Rețeta Zilei de 27 iulie! Și astăzi vom găti împreună, dar de data aceasta vom prepara o supă tradițională cu găluşte, ca la mama ei! Noi ne vom aminti de copilărie, iar copiii vor avea parte de copilărie cu această supă cu găluște care le va rămâne întipărită adânc undeva în inimă și despre care vor povesti la rândul lor copiilor lor!

Ingrediente pentru Rețeta Zilei de 27 iulie – supă tradițională cu găluşte

Pentru supă avem nevoie de următoarele

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 800 g
  • carne de pui
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 ardei gras
  • 3 cartofi mici
  • 1 pătrunjel

Pentru găluşte:

  • 50 ml
  • ulei
  • 120 g griş
  • 2 ouă
  • 1 vârf de cuțit
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
Rețeta Zilei 14 iunie
Rețeta Zilei 27 iulie

Cum se prepară cea mai gustoasă supă tradițională de găluști

  • Se spală bine carnea de pui. Se pune apoi la fiert în 3 litri de apă. Se spumează ori de câte ori este nevoie.
  • Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe.
  • Se adaugă în supă, împreună cu o lingură de sare şi se lasă să fiarbă la foc moderat.
  • Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare, cu bicarbonatul și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.
  • Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa.
  • Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.
  • Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.
  • Când sunt gata, se potriveşte supa de sare, dacă mai este nevoie şi se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×