Rețeta Zilei de 31 octombrie! Tiramisu cu ricotta și iaurt

Daniel Scripcaru  
înStiri de ultima ora
30/10/2019, 15:45
Rețeta Zilei de 31 octombrie! Tiramisu cu ricotta și iaurtGALERIE FOTO
Rețeta Zilei de 31 octombrie. Sursa foto: kaufland.ro

ȘTIRIMONDENE.FANATIK.RO vă aduce Rețeta Zilei de 31 octombrie. Astăzi vom găti împreună un preparat adorat de copii, dar lli de adulți. Cu această rețetă de tiramisu cu ricotta și iaurt vă veți impresiona chiar și cel mai arogant musafir. Chiar și acesta va aprecia munca depusă, dar și gustul fin pe care nu îl va uita foarte curând.

Ingredientele pentru Rețeta Zilei de 31 octombrie: tiramisu cu ricotta și iaurt

Chiar dacă pare complicată, Rețeta Zilei de 31 octombrie, tiramisu cu ricotta și iaurt, nu este greu deloc de făcut. Dacă fiica de 12 ani va fi puțin atentă la ce urmează să faceți, și ea va putea prepara fără prea mult efort această delicioasă rețetă. Pentru tiramisu cu ricotta și iaurt avem nevoie de următoarele ingrediente:

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI
  • 65 g pișcoturi
  • 1 linguriță cafea solubilă
  • 120 ml apă clocotită
  • 2 linguri lichior de cafea sau brandy
  • 1 linguriță zahăr tos
  • 200 g brânză ricotta
  • 200 g iaurt (sau smântână bătută)
  • 25 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 25 g ciocolată amăruie rasă

Iată cum se prepară tiramisu cu ricotta și iaurt

În primul rând, se rupe fiecare pișcot în 3 bucăți, apoi se repartizează în mod egal în 4 pahare. Într-un vas gradat, se toarnă apă clocotită peste granulele de cafea. Se adaugă lichiorul sau brandy-ul și zahărul tos, apoi se amestecă până la dizolvare. Se toarnă lichidul, în mod egal, peste pișcoturile din fiecare pahar. Se lasă să se însiropeze cât timp se prepară toppingul.

Se bate ricotta cu iaurtul, zahărul pudră și esența de vanilie, până când compoziția devine cremoasă. Se aranjează cu o linguriță deasupra pișcoturilor. Se presară ciocolata rasă pe fiecare desert. Se acoperă și se lasă la frigider cel puțin 30 de minute, dar nu mai mult de 3-4 ore, înainte de servire. Așadar, vă urăm poftă bună!

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×