Reteta zilei de 29 august. Cea mai simplă rețetă de bouyourdi. Grecii nu se mai satură

Daniel Scripcaru    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri mondene
29/08/2019, 18:49
Reteta zilei de 29 august. Cea mai simplă rețetă de bouyourdi. Grecii nu se mai satură GALERIE FOTO
Reteta zilei 29 august

FANATIK vă aduce Rețeta Zilei de 29 august. Astăzi vom găti o rețetă grecească delicioasă, dedicată tuturor celor care au văzut Grecia doar la televizor! Poate nu am avut bani să mergem vara aceasta în concediu în Grecia, poate nici pe litoralul românesc, dar vă promitem să aducem Grecia la dumneavoastră acasă. În bucătărie, mai exact.

Ingrediente necesare pentru rețeta Zilei de 29 august: roșii cu brânză – bouyourdi

  • 5-6 roşii coapte bine
  • 300 gr brânză feta sau telemea
  • 2 ardei bulgăreşti, semiiuţi
  • oregano
  • ulei de măsline

Curăţăm roşiile de coajă, prin metoda clasică a scufundării în apă fierbinte, după ce le-am crestat uşor în prelabil. Când roşiile s-au răcit le înlăturăm foarte uşor coaja. Tăiem roşiile rondele de cca 0,5 cm grosime. Într-o tava, cratiţă, vas de jena sau ceramic, formăm un pat din rondele de roşii care să acopere în întregime fundul tăvii. Însoţim acest prim strat de roşii cu un ardei bulgăresc, curaţat de seminţe şi tăiat rondele. Peste acest pat de roşii şi ardei aşezăm un strat din felii subţiri de brânză (mai reuşite sau nereuşite, în final nu are importanţă dacă brânza se mai sfarâmă).

Reteta zilei 29 august
Reteta zilei 29 august

Bouyourdi se poate servi caldă, dar poate fi savurată și rece

Peste feliile de brânză (eu am folosit brânză amestec capră-oaie) rânduim un nou strat de rondele de roşii bine coapte. Adăugăm cel de-al doilea ardei bulgăresc, la fel, curăţat de seminţe şi tăiat rondele. În final, completăm lucrarea noastră cu 3-4 felii de brânză, aşezate atrăgător deasupra. Peste toate presărăm din abundenţă oregano, aromă care dă amprenta bucătăriei mediteraneene, şi stropim cu două linguri de ulei de măsline. Dăm vasul la cuptor pentru cca 30 de minute, până ce se umple bucătăria de aromă. Aceste rosii cu branza sunt foarte gustoase fie că se mănâncă calde, fie reci, cu pâine proaspătă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×