Rețetele de ciorbă sunt foarte îndrăgite de români. Astăzi am decis să pregătesc o ciorbă în stil grecesc. Este vorba de ciorba de pui a la grec, o rețetă savuroasă ideală pentru prânz. Această ciorbă este delicată și are un gust care îți va încânta papilele gustative. Merită încercată măcar o dată pe săptămână!
Rețeta zilei. Cum se prepară ciorba de pui a la grec simplu și rapid
Ingrediente:
- un pui de 1-1,5 kg
- 2 cepe
- un morcov
- un ardei roșu
- un ardei verde
- o bucată de țelină sau păstârnac
- o lămâie de la care vom folosi zeama
- 200 de grame de smântână
- 2 ouă (gălbenușurile)
- o jumătate de ceașcă de orez
- sare, piper și pătrunjel verde.
Cum se prepară rețete de ciorbă de pui a la grec
- Pui se spală și se porționează
- Într-o oală încăpătoare se pune la fiert apă cu o linguriță de sare. Când apa a ajuns la punctul de fierbere se adaugă carnea de pui
- Spuma care se formează deasupra apei se colectează ori de câte ori este nevoie
- În momentul în care zeama rămâne limpede se adaugă în oală legumele (ardei, morcov, țelină, ceapă) tăiate mărunt
- Se lasă la foc mic până când legumele și carnea sunt fierte bine. Dacă este nevoie se mai completează cu apă fierbinte
- Se pune și orezul spălat și zvântat
- În timpul în care orezul fierbe se bat într-un castron cele două gălbenușuri și zeama de la lămâie
- Se adaugă în compoziția de ouă și lămâie și smântâna și se amestecă până când se omogenizează
- Se ia un polonic din oala cu ciorbă și se adaugă în castron și se amestecă bine. Toată această compoziție din castron se toarnă în olna care a fost luată de pe foc
- Se amestecă cu mare grijă astfel încât temperatura ridicată din oală să gătească imediat gălbenușurile
- Mare atenție cum amestecați pentru că ciorba s-ar putea tăia
- Se asezonează cu sare și piper
- Se adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt și se acoperă oala cu capac
- Lasă ciorba să se odihnească aproximativ 10 minute pentru ca toate aromele să se combine
- Ciorba de pui a la grec este numai bună de savurat!