Rețeta zilei. Ciorbă de pui a la grec, o rețetă gustoasă în stil grecesc

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
16/09/2019, 15:48
Rețeta zilei. Ciorbă de pui a la grec, o rețetă gustoasă în stil grecesc
Rețeta zilei. Ciorbă de pui a la grec, o rețetă gustoasă și sățioasă. Sursa foto: pinterest.com

Rețetele de ciorbă sunt foarte îndrăgite de români. Astăzi am decis să pregătesc o ciorbă în stil grecesc. Este vorba de ciorba de pui a la grec, o rețetă savuroasă ideală pentru prânz. Această ciorbă este delicată și are un gust care îți va încânta papilele gustative. Merită încercată măcar o dată pe săptămână!

Rețeta zilei. Cum se prepară ciorba de pui a la grec simplu și rapid

Ingrediente:

  • un pui de 1-1,5 kg
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un ardei roșu
  • un ardei verde
  • o bucată de țelină sau păstârnac
  • o lămâie de la care vom folosi zeama
  • 200 de grame de smântână
  • 2 ouă (gălbenușurile)
  • o jumătate de ceașcă de orez
  • sare, piper și pătrunjel verde.
Ingrediente și mod de preparare ciorbă de pui a la grec
Ciorba de pui a la grec este o rețetă gustoasă ideală pentru prânz sau cină. Sursa foto: pinterest.com

Cum se prepară rețete de ciorbă de pui a la grec

  1. Pui se spală și se porționează
  2. Într-o oală încăpătoare se pune la fiert apă cu o linguriță de sare. Când apa a ajuns la punctul de fierbere se adaugă carnea de pui
  3. Spuma care se formează deasupra apei se colectează ori de câte ori este nevoie
  4. În momentul în care zeama rămâne limpede se adaugă în oală legumele (ardei, morcov, țelină, ceapă) tăiate mărunt
  5. Se lasă la foc mic până când legumele și carnea sunt fierte bine. Dacă este nevoie se mai completează cu apă fierbinte
  6. Se pune și orezul spălat și zvântat
  7. În timpul în care orezul fierbe se bat într-un castron cele două gălbenușuri și zeama de la lămâie
  8. Se adaugă în compoziția de ouă și lămâie și smântâna și se amestecă până când se omogenizează
  9. Se ia un polonic din oala cu ciorbă și se adaugă în castron și se amestecă bine. Toată această compoziție din castron se toarnă în olna care a fost luată de pe foc
  10. Se amestecă cu mare grijă astfel încât temperatura ridicată din oală să gătească imediat gălbenușurile
  11. Mare atenție cum amestecați pentru că ciorba s-ar putea tăia
  12. Se asezonează cu sare și piper
  13. Se adaugă și pătrunjelul verde tocat mărunt și se acoperă oala cu capac
  14. Lasă ciorba să se odihnească aproximativ 10 minute pentru ca toate aromele să se combine
  15. Ciorba de pui a la grec este numai bună de savurat!

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×