Regele tonului a plătit 3,1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Este record absolut!

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/01/2019, 17:15
Regele tonului a plătit 3,1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Este record absolut! GALERIE FOTO
Un japonez a plătit pentru un ton roșu 3.1 milioane de dolari

Un antreprenor japonez, numit și ”regele tonului” a stabilit un record! Afaceristul a plătit 3,1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Nu e vorba însă de orice pește, ci de un ton roșu, de pe piața din Tokyo. Kiyoshi Kimura, „regele tonului”, proprietarul lanțului de restaurante Sushzanmai a dat de 5 ori mai mult decât plănuia pe tonul de 278 de kilograme. Valorosul pește a fost capturat în largul coastei nordice a Japoniei. „Tonul arată atât de gustos și foarte proaspăt, dar cred că am plătit cam mult”, le-a spus Kiruma reporterilor, la ieșirea din piață.

„Mă așteptam să fie între 30 de milioane și 50 de milioane de yeni, ori cel mult 60, dar a ajuns să coste de cinci ori mai mult”, a mai spus „regele tonului”. Însă, cu tot cu micile regrete ale japonezului, s-au întâmplat și lucruri bune fară dar și poate, căci evenimentul de sâmbătă, în cadrul căreia s-a aflat și Kimura, a fost prima licitație de Anul Nou de pe piața Toyosu, după renumita piață de pește Tsukiji.

Regele tonului a plătit pentru un pește 3,1 milioane de dolari

Regele tonului a plătit 3.1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Este record absolut!
Kiyoshi Kimura, proprietarul lanțului de restaurante Sushzanmai, supranumit „regele tonului”, a dat de cinci ori mai mult decât plănuia pe ton

Cel din urmă a fost renumit pentru licitațiile sale înaintea zorilor, ce au adunat bucătari e top și consumatori obișnuiți de pește. De menționat este că japonezul care a dat 3,1 milioane de dolari pe un ton a deținut recordul pentru prețul unui singur pește. Anul trecut, proprietarul unui lanț de pește a plătit cel mai mare preț. Iar, după ce tocmeala s-a terminat, tonul a fost dus la una dintre sucursalele lui Sushizanmai, localizată în vechea piață din Tsukiji.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×