Regele tonului a plătit 3,1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Este record absolut!

Regele tonului a plătit 3,1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Este record absolut!GALERIE FOTO
Un japonez a plătit pentru un ton roșu 3.1 milioane de dolari

Un antreprenor japonez, numit și ”regele tonului” a stabilit un record! Afaceristul a plătit 3,1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Nu e vorba însă de orice pește, ci de un ton roșu, de pe piața din Tokyo. Kiyoshi Kimura, „regele tonului”, proprietarul lanțului de restaurante Sushzanmai a dat de 5 ori mai mult decât plănuia pe tonul de 278 de kilograme. Valorosul pește a fost capturat în largul coastei nordice a Japoniei. „Tonul arată atât de gustos și foarte proaspăt, dar cred că am plătit cam mult”, le-a spus Kiruma reporterilor, la ieșirea din piață.

„Mă așteptam să fie între 30 de milioane și 50 de milioane de yeni, ori cel mult 60, dar a ajuns să coste de cinci ori mai mult”, a mai spus „regele tonului”. Însă, cu tot cu micile regrete ale japonezului, s-au întâmplat și lucruri bune fară dar și poate, căci evenimentul de sâmbătă, în cadrul căreia s-a aflat și Kimura, a fost prima licitație de Anul Nou de pe piața Toyosu, după renumita piață de pește Tsukiji.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Regele tonului a plătit pentru un pește 3,1 milioane de dolari

Regele tonului a plătit 3.1 milioane de dolari pentru un pește de 278 de kilograme. Este record absolut!
Kiyoshi Kimura, proprietarul lanțului de restaurante Sushzanmai, supranumit „regele tonului”, a dat de cinci ori mai mult decât plănuia pe ton

Cel din urmă a fost renumit pentru licitațiile sale înaintea zorilor, ce au adunat bucătari e top și consumatori obișnuiți de pește. De menționat este că japonezul care a dat 3,1 milioane de dolari pe un ton a deținut recordul pentru prețul unui singur pește. Anul trecut, proprietarul unui lanț de pește a plătit cel mai mare preț. Iar, după ce tocmeala s-a terminat, tonul a fost dus la una dintre sucursalele lui Sushizanmai, localizată în vechea piață din Tsukiji.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×