Lovitură pentru bucureșteni! Se modifică taxa pentru ridicarea gunoiului

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/01/2019, 20:25
Lovitură pentru bucureșteni! Se modifică taxa pentru ridicarea gunoiului
taxa aceasta a crescut o dată cu trecerea timpului, cu toate că în campania electorală din 2016, unii primari susțineau că această acțiune va fi gratuită

Conform unui proiect de hotărâre ce prevede schimbarea valorii taxei de salubritate pe care să o plătească oamenii pentru ridicarea gunoiului, aprobat în luna decembrie, taxa de gunoi, pentru locuitrii Sectorului 2, se va majora cu 50%. De altfel, taxa aceasta a crescut o dată cu trecerea timpului, cu toate că în campania electorală din 2016, unii primari susțineau că această acțiune va fi gratuită. Astfel, în prezent, de la gratuitatea promisă, s-a ajuns la dublarea prețului.

Așadar, dacă în 2018 locuitorii sectorului 2 plăteau la operatorul de salubritate 8,46 lei pe lună, aproximativ 100 de lei pe an, începând cu data de 1 martie 2019, taxa de habitat anuală pe care toți locuitorii trebuie să o plătească, va fi de 159 de lei. Pe de altă parte, Primăria a decis că va subvenționa de la buget 30 de lei/ persoană. Doar anul acesta se va plăti nu 159 de lei, ci 129 de lei.

Se modifică taxa pentru ridicarea gunoiului! Bucureștenii vor plăti cu 50% mai mult de la 1 martie

De altfel, cea mai mare taxă de salubritate din București este achitată de orice rezident în sectorul mai mare decât Clujul sau Constanța, fie copil ori adult. Când taxa intră în vigoare din 1 martie 2019, pentru o familie de doi adulți și doi copii, costul ar fi de 51,6 lei pe lună, respectiv 516 lei pe an. Astfel, taxa de gunoi din sectorul 2 devine cea mai mare din Capitală. De menționat este că Taxa pentru serviciul de salubritate este suportată de Consiliul Local Sectorul 1.

Lovitură pentru bucureșteni! Se modifică taxa pentru ridicarea gunoiului
Conform unui proiect de hotărâre ce prevede schimbarea valorii taxei de salubritate pe care să o plătească oamenii pentru ridicarea gunoiului, aprobat în luna decembrie

Pe de altă parte, Dan Tudorache, primarul sectorului 1, dorește să-i determine pe locuitri să învețe să separe gunoiul în tomberoane pentru gunoi umed și cel uscat. Acesta a încercat ncă din 2017 o astfel de metodă, afirmând chiar că ”nu vom ridica gunoiul dacă nu-l vor selecta”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×