Prognoza meteo 23 iulie: Vești proaste despre vreme. Vor fi furtuni și ploi abundente

Raluca Ogaru    Sandra Popescu   
în Stiri de ultima ora
22/07/2018, 23:53
Prognoza meteo 23 iulie: Vești proaste despre vreme. Vor fi furtuni și ploi abundente

Prognoza meteo 23 iulie: Meteorologii nu au deloc vești bune despre vreme, pentru luni, 23 iulie 2018. România este sub atenționare cod galben de ploi și vijelii, iar avertizarea se încheie abia marți seară.

Esre risc major de inundații, în mai multe zone din țară, potrivit meteorologilor și hidrologilor. Luni, va ploua în cele mai multe regiuni, vremea se menține închisă, instabilă, cu furtuni, averse și chiar grindină. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorilor de 22-25 de grade, în vestul şi nord-vestul ţării, în Maramureş, Crişana şi Banat, dar şi în jumătatea nordică a Transilvaniei. În sudul ţării, în zone precum Oltenia şi Muntenia, va fi mai cald, iar temperaturile vor urca şi până la 34 de grade Celsius.

Prognoza meteo 23 iulie: în București

În București, vremea va fi instabilă, temperaturile vor mai scădea, iar lansele de ploaie se vor menține. Temperatura maximă va ajunge la 26 – 27 de grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 17 grade. Presiunea atmosferica va marca o scădere.

Prognoza meteo 23 iulie: la munte

Prognoza meteo anunță că la munte, pe 23 iulie 2018, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori în zona Carpaţilor Meridionali. Se vor înregistra înnorări temporar accentuate, fiind posibile chiar averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua trecător aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 50…60 l/mp.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×