Procurocul cere prelungirea arestului pentru Elena Udrea și Alina Bica

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
24/11/2018, 18:41
Procurocul cere prelungirea arestului pentru Elena Udrea și Alina Bica
Procurorul cazului Elenei Udrea și al Alinei Bica cere prelungirea arestului!

Astăzi, în cadrul unei emisiuni de la România TV, procurorul a cerut o prelungire pentru arestul fostului ministru Elena Udrea și al Alinei Bica. De asemenea, în luna octombrie, acesta a estimat pe ce perioadă se va extinde extrădarea celor două femei. Se pare că va dura între 6 și 8 luni de zile, cu toate că au existat cazuri în care aceeași procedură s-a înfăptuit pe durata chiar și a trei ani.  

„Odată ce se va ajunge la 30 decembrie, dacă nu s-au rezolvat cererile de extrădare, atunci judecătorul poate prelungi termenul până când se va termina procedura de extrădare, fără a exista o dată exactă. (…) Termenul de arestare poate fi prelungit până la terminarea procedurii extrădării, care continuă chiar dacă exista cerere de refugiat”, a declarat Laura Monge, procuror-șef.

Procurorul cere prelungire pentru arestul Elenei Udrea și al Alinei Bica

Cazul fostului ministrul și al fostei șefe al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Laura Monge, procurorul-șef, a făcut declarații despre această situație. „Am cerut să primim un mandat de reţinere cu scopul extrădării prin intermediul căilor diplomatice, ca să acţionăm pentru executarea lui. Şi acest mandat a ajuns pe căi diplomatice.

De când am aflat în Costa Rica vestea că existau două persoane de naţionalitate română fugite de justiţie, Biroul de consiliere tehnică şi relaţii internaţionale al Procuraturii Generale a Republicii Costa Rica a contactat omologii din România pentru a verifica dacă într-adevăr s-a emis mandat de arestare cu scop de extrădare şi a solicitat Interpolului din Costa Rica să verifice toate datele legate de sesizări şi de procedurile corespunzătoare de reţinere internaţională. După ce autorităţile din România au trimis prin căile diplomatice corespunzătoare cererea, Poliţia din Costa Rica şi Interpolul, în colaborare cu ADIS, le-au reţinut pe cele două românce”, a spus aceasta, în luna octombrie a anului curent. Procurorul cere prelungire pentru arestul Elenei Udrea și al Alinei Bica

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×