Probleme pe aeroportul Otopeni! Întârzieri și blocaje din cauza condițiilor meteo

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
25/01/2019, 11:10
Probleme pe aeroportul Otopeni! Întârzieri și blocaje din cauza condițiilor meteo GALERIE FOTO
Condițiile meteo au creat probleme pe Aeroportul Otopeni

A plouat mărunt toată noaptea, iar apa s-a transformat repede în gheață din cauza temperaturilor scăzute. Traficul rutier se desfășoară cu dificultate în Capitală, iar probleme sunt și pe Aeroportul Otopeni, unde mai multe zboruri au înregistrat întârzieri și s-au creat blocaje din cauza condițiilor meteo.

Aeroportul Henri Coandă București operează în condiții de iarnă vineri, iar unele aeronave decolează cu întârzieri de până la 50 de minute. Personalul aeroportului are sarcina dificilă de a degivra avioanele, adică de a îndepărta stratul subțire de gheață care s-a format pe fuselaj și care ar putea duce la producerea unor adevărate catastrofe dacă nu ar fi îndepărtat corespunzător.

Condițiile meteo au creat probleme pe Aeroportul Otopeni
A fost nevoie de degivrarea avioanelor înainte de decolare

Condițiile meteo au creat probleme pe Aeroportul Otopeni

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti au anunțat că operarea aeronavelor se desfășoară în condiții normale pentru această perioadă, însă din cauza gheții care s-a depus pe fuselajele aparatelor de zbor a fost nevoie de degivrare, ceea ce a făcut ca unele zboruri să înregistreze întârzieri de până la 50 de minute. S-a lucrat toată dimineața pe piste, platforme, căile de rulare și de acces, pentru ca gheața să fie îndepărtată, iar zborurile să aibă întârzieri cât mai mici.

Probleme au fost și în trafic! Circulația pe linia 41 a fost blocată, după ce un tramvai a deraiat din cauza stratului de gheață care s-a depus pe șine și pe cablurile electrice. Zeci de tramvaie au rămas blocate pe linii în cartierele Ghencea și Drumul Taberei, iar călătorii au fost preluați de autobuzul 641.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×