Primul copil care s-a născut în România, în 2019! Ce nume i-au pus părinții

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
01/01/2019, 19:11
Primul copil care s-a născut în România, în 2019! Ce nume i-au pus părinții GALERIE FOTO
Bebelușul născut la Iașia a primit nota 10 la testul APGAR

Primul bebeluș care a venit pe lume în România în noul an s-a născut la Iași. Părinții îi aleseseră deja numele de Andrei Matei, dar pentru că a venit pe lume în primele secunde ale zilei de 1 ianuarie, l-au numit și Vasile. Bebelușul a avut la naștere o greutate de 3.340 de grame.

Micuțul Andrei Matei Vasile s-a născut în primul minut al anului 2019, la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi. Primul bebeluş născut în 2019 în România este perfect sănătos. Medicii au fost impresionați de micuțul care s-a grăbit să vină pe lume în primele secunde ale noului an. Bebelușul născut la Iași a primit nota 10 la testul APGAR.

Primul copil care s-a născut în România, în 2019! S-a născut în primul minut din noul an

„Garda dintre ani a fost ca oricare gardă. Nu prea am simţit că a fost trecerea dintre ani, doar zgomotul artificiilor ne-a amintit asta. Copiii au fost cuminţi, nu am avut nicio internare în terapie intensivă. La miezul nopţii s-a născut un băieţel chiar la ora 00:01, care se simte bine. Am început anul în forţă”, a declarat medicul Anca Bivoleanu, purtătorul de cuvânt al Maternităţii Cuza Vodă din Iaşi.

Primul bebeluş născut în 2019 în România a venit pe lume la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi

Mama bebelușului, născut de Revelion, a povestit că deși avea în plan ca băiețelul să se numească doar Matei Andrei, i-a pus și numele de Vasile, pentru că pe 1 ianuarie se sărbătorește Sfântul Vasile. „Am vrut să îi spunem Matei Andrei dar, pentru că s-a născut în prima zi din an, i-am spus şi Vasile. A fost o naştere uşoară. De când m-am internat glumeam că aşteaptă să se nască la ora 00,00. Chiar aşa a şi fost”, a declarat fericită, Ana Toader mama primului bebeluş născut în 2019 în România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×