Prima stație de metrou la suprafață, în București va fi construită în Berceni! Ce termen de finalizare are

Silviu Ghering    Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 13:34
Prima stație de metrou la suprafață, în București va fi construită în Berceni! Ce termen de finalizare are
Prima stație la suprafață din Bucureși ar putea fi gata în 2021

Proiectul unei noi stații de metrou la suprafață, în Berceni, este plin de necunoscute. Încă nu se știe cât va costa și nici unde va fi amenajată parcarea în care șoferii își pot lăsa automobilele pentru a continua drumul spre oraș cu trenul. Potrivit studiului de fezabilitate, stația ar urma să fie gata până la finalul anului. Parcarea de tip Park and Ride ar putea fi o problemă pentru ducerea la bun sfârșit a proiectului, căci deoparte și de alta a șoselei Berceni sunt ridicate clădiri.

De asemenea, pentru acest proiect, Primăria Sectorului 4 plătește 1,3 milioane de lei. Totodată, stația va fi construită la suprafață și, inițial, trenurile vor circula alternativ, pe o singură linie deja existentă, la intervale de 15 minute. Cu mai multe detalii despre acest subiect, a venit directorul general Metrorex: ”Cea de-a doua linie va fi construită ulterior din finanțarea pe care o va avea Metrorex de la bugetul de stat, fonduri nerambursabile”, a declarat Dumitru Șodolescu.

Prima stație de metrou la suprafață, în București va fi construită în Berceni! Aceasta ar urma să fie gata în 2021

prima statie metrou suprafata bucuresti berceni data
Cât despre plata stației, primarul Sectorului 4 a anunțat că proiectul nu va costa o avere, dar că încă nu s-au făcut calcule.

Cât despre plata stației, primarul Sectorului 4 a anunțat că proiectul nu va costa o avere, dar că încă nu s-au făcut calcule. ” Această investiţie cu certitudine nu are cum să fie o avere. Avem de construit un peron, o automatizare. Avem de creat facilităţile pentru următoarea linie de metrou”, a transmis Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Lucrările ar urma să înceapă anul viitor și să se încheie în anul 2021, însă nu au fost lansate termene și pentru construcția parcării și a celei de a doua linii. De asemenea, și reprezentanții Metrorex au vorbit despre obiectivul proiectului.  „Primăria Sectorului 4 va asigura finanţarea, proiectarea şi construcţia noii staţii de metrou, împreună cu toată infrastructura necesară acesteia. Obiectivul face parte dintr-o serie de proiecte din Strategia de dezvoltare a reţelei de metrou şi a Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a regiunii Bucureşti – Ilfov: 2016 – 2030, care vizează atât modernizarea Magistralei 2, cât şi extinderea acesteia”, au transmis reprezentanții Metrorex.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×