Prima reacție a ministerului Sănătății, în cazul falsului medic italian. Ce spune Sorina Pintea

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/02/2019, 12:20
Prima reacție a ministerului Sănătății, în cazul falsului medic italian. Ce spune Sorina Pintea GALERIE FOTO
Sorina Pintea, prima reacție despre cazul italianului care a operat zeci de persoane cu ajutorul unei diplome false

Ministrul Sănătății reacționează la controversata poveste a medicului italian fals. Sorina Pintea nu neagă că Direcția de Sănătate Publică a dat paraf! Cu toat acestea, afirmă faptul că medicul care a profesat cu ajutorul unei diplome false a fost angajat ilegal la clinicile din România unde a făcut zeci de operații.

„Da, a operat în clinici private cu o parafă. Dar parafa nu este de ajuns. Cei care l-au angajat, l-au angajat ilegal. Dar și aici va trebui să vedem”,  a spus Sorina Pintea.

Sorina Pintea, despre medicul care a operat cu ajutorul unei diplome false: „l-au angajat ilegal”

Cazul italianului care s-a dat drept medic și a reușit să opereze în mai multe clinici fără a avea studii este șocant. Ministerul Sănătății a reacționat pentru prima oară la controversata situație. ”Nu a adus toate documentele. Ministerul Sănătății a analizat documentele pe care le-a adus, de fapt nu le-a adus personal. A avut o împuternicire. Și pentru că nu avea toate documentele nu a primit avizul, adică echivalarea diplomei” , a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Sorina Pintea, despre cazul italianului care s-a dat drept medic timp de un an de zile
Sorina Pintea, despre cazul italianului care s-a dat drept medic timp de un an de zile

De asemenea, ministrul Sănătății a specificat faptul că și alte țări se confruntă cu asemenea probleme. Aceasta a confirmat că Matteo Politi a operat în nu mai puțin de 5 clinici private, din păcate, doar pe baza unei parafe, fapt ce i-a adus longevitatea în această minciună. Potrivit Libertatea, medicul fals a lucrat timp de un an de zile la patru clinici din Capitală. Italianul a ajuns să opereze de zeci de ori doar cu ajutorul avizului acordat de către Ministerul Sănătății.  Acesta a fost în cele din urmă prins, de asistentele unui spital, pentru că nu știa să-și pună mânușile și nu respecta protocolul normal al unui spital înainte de a intar în operație.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×