Predicție sumbră a noului ministru al Sănătății: ”Vor veni săptămâni și mai grele. Vor fi cazuri critice”. VIDEO

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut câteva predicții sumbre la finalul întâlnirii cu premierul Ludovic Orban și a anunțat că urmează săptămâni grele, cu cazuri grave de coronavirus.

Predicție sumbră a noului ministru al Sănătății

”La nivelul unităţilor sanitare din faza 1, faza 2 şi ulterior faza 3 vom asigura acel necesar de aparatură, de materiale sanitare şi de echipamente sanitare de protecţie, precum şi acel număr de teste în care toţi cei care conform unor anchete epidemiologice intră într-un protocol de testare”, a declarat Nelu Tătaru.

”Menţionez suplimentar personalul medical va avea prioritate din aceste unităţi la acea testare. Avem grijă de personalul nostru, trebuie să avem grijă de personalul nostru, vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi şi cazuri severe, vor fi şi cazuri critice, dar vom trece de această perioadă şi vom ieşi mai întăriţi”, este predicția sumbră făcută de ministrul Sănătății.

”Sunt un om care a venit din teritoriu. Focarul Suceava nu schimbă cu nimic, să spunem atitudinea pe care am avut-o, doar că la nivel local trebuie schimbate multe lucruri”, a comentat ministrul.

”La nivel local trebuie reiniţiate nişte proceduri”

”La nivel local trebuie reiniţiate nişte proceduri pe care atât personalul medical, cât şi Direcţia de Sănătate Publică, cât şi managementul spitalului, dar şi al altor structuri locale trebuie să le pună în practică, trebuie să le respecte”, a spus Tătaru.

”Noi, ca Minister, avem în acest moment, două direcţii: una urgentă, prevenţia infecţiilor Covid, tratarea infecţiilor Covid, dar şi tratamenentul celorlalţi pacienţi care nu au în acest moment o infectare cu Covid”, a explicat ministrul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat la finalul ședinței de la Ministerul Sănătății că medicii de familie și cei din ambulatoriu vor primi echipamente de protecție și dezinfectanți.

Ludovic Orban a catalogat drept ”povești” testarea prin selecție a 10.000 de oameni, propusă de către Primăria Capitalei, șeful Guvernului spunând că nu pot fi stabilite aleatoriu persoanele care urmează să fie testate pentru coronavirus.

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și-a stabilit obiectivele principale pentru prima parte a mandatului. El consideră că siguranța personalului medical este pe primul loc în deciziile pe care le va alua în noua funcție.