Poliția angajează! 506 posturi scoase la concurs. Chiar și pentru funcții importante!

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
12/11/2018, 12:56
Poliția angajează! 506 posturi scoase la concurs. Chiar și pentru funcții importante! GALERIE FOTO
Poliţia angajează şi a scos sute de locuri la concurs

Poliţia a scos la concurs peste 500 de posturi, printre care cateva zeci și de conducere. Cele mai multe angajări pe care Ministerul Afacerilor Interne vrea să le facă sunt la IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române), IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) şi Jandarmeria Română. Restul posturilor sunt din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul general pentru Imigrări, Direcţia Generală Anticorupţie, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protecţia Datelor Personale, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date.

Conform unui comunicat MAI, vor fi deblocate 506 posturi de conducere, care sunt acum ocupate prin împuternicire. Se va da un concurs de ocupare a funcţiilor pentru a se eficientiza activitatea structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi vor avea loc evaluări medicale şi psihologice. Reprezentanţii MAI au anunţat că angajările din poliţie nu vor produce deficit financiar:

Poliţia angajează şi a scos la concurs posturi de conducere

”Scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse în bugetul MAI pe acest an, având în vedere că funcţiile sunt ocupate prin împuternicire, iar persoanele împuternicite beneficiază de aceleaşi drepturi salariale ca cele care ocupă funcţia de conducere în urma concursului. Menţionăm că posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condiţiile legii, în funcţie de specificul fiecărei funcţii în parte”, se arată în comunicatul MAI.

Care sunt condiţiile generale de angajare la Poliţie:

  • să aibă cetăţenia română, cetăţenie a altor state membre ale UE sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European
  • să aibă domiciliul în România
  • să cunoască limba română, scris şi vorbit
  • să aibă vârsta minimă reglementată de prevederile legale în vigoare
  • să aibă capacitate deplină de exerciţiu
  • să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberată de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate
  • să nu aibă condamnări definitive pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie, care le-ar face incompatibile cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea
  • să fie declarați apți medical şi apți psihologic
Angajaţii MAI pozează în cadrul unei ceremonii pe treptele din faţa unei clădiri
Angajaţii MAI pozează în cadrul unei ceremonii

În luna mai a acestui an au mai fost scoase la concurs alte 2015 de posturi vacante în cadrul instituţiilor care sunt în subordinea şi coordonarea Ministerului de Afaceri Interne.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×