Plicurile pentru tratarea gripei și răcelii vă pot face mai mult rău decât bine

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/02/2019, 18:29
Plicurile pentru tratarea gripei și răcelii vă pot face mai mult rău decât bine
Pluclețele pentru gripă și răceală sunt dăunătoare! O analiză a arătat exact ce conțin!

O analiză InfoCons susține faptul că pliculețele pentru răceală pot înrăutăți gripa. Acestea conțin foarte mult zahăr și au mulți aditivi alimentari. Dacă încă vă luptați cu virusul gripal, aveți grijă cu ce vă tratați! Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 89.

Astăzi au mai decedat un bărbat și o femeie, anunță Institutul Național pentru Sănătate Publică (INSP). „Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții. Nu strănutăm în mână. Este bine să purtăm și masca de protecție”, a afirmat medicul Adrian Streinu Cercel, în cadrul unei conferințe cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Plicurile pentru gripă și răeală înrăutățesc starea de sănătate!

O analiză InfoCons a demonstrat cum pliculețele pentru răceală și gripă ne fac mai mult rău decât bine, din cauza aditivilor și a zahărului prea mult din componență. Produsele au reprezentat între 1 și 10 aditivi, iar majoritatea pliculețelor testate de InfoCons au peste 5 E-uri.  În analiza în cauză reiese că într-un pliculeț de 15 grame, se regăsesc aproape 13 grame de zahăr. Conținutul de sodiu variază între 42,2 și 135,8 miligrame, mai mult cu 5% față de studiul precedent din 2018.

Pliculețele pentru gripă și răceală sunt dăunătoare! Ce conțin ele?
Pliculețele pentru gripă și răceală sunt dăunătoare! Ce conțin ele?

Epidemia de gripă din România a speriat mulți oameni, unii fiind tentați să apeleze doar la metodele băbești de însănătoșire, cu toate că se avertizează că trebuie să se preintte de urgență la medic. „Unitățile sanitare știu ce au de făcut. Problema este igiena personală – apa și săpunul sunt sfinte, nu dezinfectanții. Nu strănutăm în mână. Este bine să purtăm și masca de protecție. Nu se poartă sub nas, pentru că prin nas veți contamina ce e în jur. Nu uitați că trebuie să ne spălam în nas, atunci când ne spălăm pe față. Ceea ce învățam la grădiniță trebuie să punem acum în practică”, a mai declarat sursa citată mai sus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×