Pensiile ar putea fi plătite în avans. Anunțul făcut de către ministrul Muncii

Cristiana Astefanoaiei    Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
15/03/2020, 16:37
Pensiile ar putea fi plătite în avans. Anunțul făcut de către ministrul Muncii
Violeta Alexandru a emis un ordin de interdicție pentru persoanele vârstnice prin care acestea nu mai au voie în instituțiile publice ale Ministerului Muncii. Foto: Hepta

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a afirmat, la România TV, că se ia în calcul plata anticipată a pensiilor pentru mai multe luni. Indiferent  dacă această măsură va fi implementată sau nu, ministrul a precizat că epidemia de coronavirus nu va duce la întârzieri la plata pensiilor.

Plățile făcute la zi

”Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp. Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai multe luni, avem mai multe scenarii. Cert este că nu vor fi întârzieri la plata pensiilor, ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putință ca oamenii să aibă bani pentru acoperirea cheltuielilor”, a declarat ministrul Muncii.

O altă intenție a autorităților este să găsească modalități de sprijin pentru companiile care ar putea fi obligate să recurgă la întreruperea activității din cauza epidemiei.

”Dorința noastră este să oferim sprijin necesar angajatorilor, o măsură este acordarea unui sprijin pentru a putea fi asigurate fondurile necesare în situaţia suspendării temporare activității (…) Dorința noastră e să nu existe sincope în activitatea agenților comerciali, ne concentrăm pe acest lucru pentru că din activităţile acestea oameni se alimentează bugetul și de aici aceste cheltuieli la care suntem obligați să purcedem”, a mai spus Violeta Alexandru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×