Pedeapsa cu moartea pentru un simplu selfie. Thailanda vrea să instaureze pedeapsa capitală pentru acest banal obicei

Silviu Ghering    Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
06/04/2019, 13:56
Pedeapsa cu moartea pentru un simplu selfie. Thailanda vrea să instaureze pedeapsa capitală pentru acest banal obicei GALERIE FOTO
În Thailanda se primește pedeapsa cu moartea pentru un selfie

Turiștii care și-au făcut selfie în timpul decolării avioanelor pe plajă au înfuriat șefii aeroporturilor din Thailanda. Motivul este că fotografiile au distras piloții aeronavelor și au pus în pericol viața pasagerilor, astfel că s-a decis ca pedeapsa pentru o asemenea faptă să fie moartea! Cumpărătorii care încalcă zona restricționată planificată ar urma să fie pedepsiți în baza aceleiași legi, care prevede pedeapsa cu moartea.

Thailanda, pedeapsă cu moartea pentru un selfie

Aeroportul de pe insula Phuket din sudul țării este din ce în ce mai aglomerat, devenit astfel o atracție populară pentru turiști. Mulți dintre oamenii veniți să admire peisajele superbe aleg să-și facă selfie exact în momentul în care avioanele decolează, atrăgând atenția piloților. Șefii aeroporturilor, furioși pe situație, au promis că vor închide secțiunea de plajă pe fondul îngrijorării că ar putea cauza un accident.

Directorii aeroporturilor thailandeze nu au explicat modul în care fotografiile aeronavei ar putea reprezenta un pericol, dar se crede că se referă la potențialul de a distrage atenția piloților în același mod în care pot și dronții și pixurile cu laser. Oficialii au spus presei locale că pedeapsa maximă pentru distragerea piloților cu astfel de dispozitive este condamnarea la moarte!

Thailanda pedepsește cu moartea selfi-urile făcute în apropierea aeroporturlui
Thailanda pedepsește cu moartea selfi-urile făcute în apropierea aeroporturlui. Șefii aeroportului din apropierea plajei în cauză au răbufnit acum

Pedeapsa cu moartea pentru un selfie

Wichit Kaewsaithiam, directorul aeroportului internațional din Phuket, a declarat: „Vrem ca veniturile din turism și siguranța aviației să coexiste”. În ciuda avertismentelor, înregistrările făcute săptămâna aceasta arată femei și bărbați îmbrăcați în bikini care fac fotografii în timpul decolării avioanelor. Vijit Keawsaitiam a mai spus că o „zonă de siguranță este în curs de a fi pusă în aplicare sub calea de zbor pentru a împiedica turiștii să facă fotografii prea apropiate de avioane”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×