Orașul din România care amendează călătorii din transportul în comun care miros urât! Sancțiuni de până la 200 lei

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
12/03/2019, 13:07
Orașul din România care amendează călătorii din transportul în comun care miros urât! Sancțiuni de până la 200 lei GALERIE FOTO
Cluj-Napoca, orașul din România care amendează călătorii din transportul în comun care miros urât

Se întâmplă des să urcăm în mijloacele de transport în comun și să nu putem sta din cauza mirosurilor neplăcute care vin fie de la oamenii străzii care s-au urcat în autobuze ori tramvaie, fie de la persoane care sunt pur și simplu certate cu apa. Clujenii și-au propus să scape de această problemă. Cluj-Napoca poate deveni orașul din România care amendează călătorii din transportul în comun care miros urât, dacă autoritățile aprobă noile reglementări.

Cluj-Napoca, orașul din România care amendează călătorii din transportul în comun care miros urât

Regulamentul transportului comun din Cluj-Napoca nu mai fusese actualizat din anul 2004, dar autoritățile susțin că acest lucru se va schimba astfel încât călătorii care miros urât sau care transportă obiecte care emană un miros deranjant pentru ceilalți pasageri să fie amendați. Sancțiunile pentru cei care călătoresc în haine care miros urât va fi cuprins între 100 și 200 de lei.

Și cei care înjură sau arată semne obsecene în mijloacele de transport în comun vor fi sancționați. Noul regulament prevede drepturile şi obligaţiile călătorilor, a Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca, dar şi a controlorilor. Amenzi vor primi și cei care se urcă în autobuze și tramvaie cu alimente și obiecte care emană un miros neplăcut.

Clujenii schimbă regulamentul transportului în comun
Clujenii schimbă regulamentul transportului în comun

Sancțiuni de până la 200 lei

„Călătorii sunt obligaţi să-şi asigure stabilitatea în timpul mersului mijlocului de transport public folosind barele şi mânerele special amplasate în interior, să plătească costul călătoriei şi să-şi procure cu anticipaţie titlul de călătorie pe liniile de transport ale CTP Cluj-Napoca SA, să obţină confirmarea achiziţionării titlului de călătorie prin SMS înainte de urcarea în mijlocul de transport în comun, să-şi valideze titlul de călătorie în staţie sau imediat după urcare, să prezinte titlul de călătorie valabil la solicitatea organului de control, să prezinte organului de control actul de identitate la solicitarea acestuia, să nu aducă prejudicii bunurilor şi echipamentelor din dotarea serviciuui de transport public, să nu deterioreze mijloacele de transport”, se arată în proiectul regulamentului, care este supus dezbaterii publice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×