Orașul aflat la cea mai mare altitudine din România! Am fost cu toții cel puțin o dată acolo

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
28/01/2019, 11:36
Orașul aflat la cea mai mare altitudine din România! Am fost cu toții cel puțin o dată acolo GALERIE FOTO

Cu toții am trecut măcăr o dată prin Predeal. Puțini am știut însă că acesta este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România. Celebrul oraș stațiune este cunoscut pentru pârtiile de schi, printre cele mai bune, mai ales cea de la Clăbucet şi de zecile de trasee care se pot face vara. Predealul este cunoscut și pentru celebre sale cabane din Bucegi.

Situat la o înălțime cuprinsă între 1.040 şi 1.110 metri, Predealul este oraşul din România plasat la cea mai mare altitudine. În apropierea sa sunt vârfuri care depăşesc 2.500 de metri: Vârful Omu 2.505, Munţii Baiului 1847, piatra Mare 1843 sau Postăvarul 1800. Așa se face că Predealul este una dintre principalele atracții pentru turiștii care aleg ca destinație de vacanță Valea Prahovei. „Referitor la schi, se pare că încă din anii 1880 am început să avem pe aici activitate de schi dezvoltată de vânătorii de munte care aici aveau o şcoală milirată. La Predeal, ei au fost cei care au fost promotorii mişcării de schi, plus regele Carol, când au şi amenajat zona Clăbucet.”, spune Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant zona turistică Predeal.

Aflat la 1.110 metri, Predealul este orașul situat la cea mai mare altitudine din România!

Predealul este una dintre principalele destinații pentru turiști. Puțini știu că acesta este orașul aflat la cea mai mare altitudine din România. „Predealul a fost la început o comună. Interiorul ei era până la Comarnic. Uşor, uşor Sinaia s-a retras şi a devenit oraş. După aceia şi celelalte două localităţi, Buşteniul şi Azuga. În 1835 a devenit oraş, în 1992 a fost declarat staţiune de interes naţional.”, spune Marius Cătălin Câmpeanu, reprezentant zona turistică Predeal.

Predealul este cunoscut și pentru celebre sale cabane din Bucegi

Predeal, orașul situat la cea mai mare altitudine din România este la înălțime și în ceea ce privește infrastructura pusă la dispoziția celor care îl aleg ca destinație turistică. „Predealul beneficiază de 7 kilometri de pârtii. Sunt uşoare, medi, dificile şi foarte dificile… negre. Pârtiile sunt în fiecare seară amenajate de maşinile de bătut zăpada. Avem zăpadă artificială, în peste 90% din capacitatea pârtiilor este zăpadă artificială, restul este naturală.”, a declarat Mihai Marina, şef Salvamont Predeal.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×