Ora de iarnă 2018. Cum este afectat mersul trenurilor de trecerea la ora de iarnă

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
26/10/2018, 15:34
Ora de iarnă 2018. Cum este afectat mersul trenurilor de trecerea la ora de iarnă
O imagine în care sunt surprinși călătorii înainte de urcarea în tren

Ora de iarnă 2018! Cum este afectat mersul trenurilor de schimbarea la ora de iarnă? Așadar, să vedem pentru început când oamenii vor începe să doarmă mai mult. Ora se modifică în noaptea dintre sâmbătă și duminică, în datele de 27 și 28 octombrie. Modificarea orei se face la ora 04:00, în dimineața de 28 octombrie, astfel, devine ora 03:00. În final, pe 28 octombrie, va fi cea mai lungă zi din acest an, care va avea 25 de ore. Procesul de modificare a orei o dată cu venirea anotimpului rece este pus în practică în România încă din anul 1932. De altfel, mecanismul este folosit și de alte 100 de țări din întreg mapamondul.

Acum, în pofida tuturor discuțiilor despre trecerea ori ba la ora de iarnă, se pare că și în acest an, totul va fi la fel. Însă, ce se va întâmpla cu mersul trenurilor? În acest sens, CFR Călători a venit cu detalii. Aceștia au lămurit că nu se va petrecere nicio schimbare în demersul lucrurilor. Mersul de tren va respecta ora Europei Orientale și nimic mai mult. ”CFR Călători informează că, începând din 28 octombrie 2018, în activitatea de transport feroviar de pasageri se va trece la ora Europei Orientale, ora 4 AM devenind ora 3 AM. Trecerea la ora Europei Orientale nu modifică mersul trenurilor în vigoare. În noaptea 27/28 octombrie 2018, când ora 4 AM devine ora 3 AM, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după ora 4 AM vor pleca la orele din Mersul de tren în vigoare, respectând ora Europei Orientale”, au informat CFR Călători.

Ora de iarnă 2018! Iată care va fi mersul trenurilor
O parte din comunicatul de presă transmis de CFR Călători

Ora de iarnă 2018! ”Transportul feroviar de pasageri va trece la ora Europei Orientale”

Ora de iarnă 2018! Iată care va fi mersul trenurilor
Imagine în care este surprins un tren

De asemenea, reprezentanții CFR au vorbit și despre situația trenurilor puse deja în circulație în momentul în care se trece de la ora de vară la iarnă. Potrivit celor scrise de aceștia într-un comunicat de presă, călătorii se vor opri în câteva stații stabilite, unde vor staționa până la schimbarea orei. În schimb, călătorii care au o distanță mai mică de călătorit sunt avantajați, căci ei nu vor trebui să aștepte, ei mergând direct la locul dorit, fără întreruperi. ”Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4 AM, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale, iar trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la staţia finală îşi vor continua mersul până la destinație”, a informat CFR.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×