Nu mai sunt bani de salarii la 100 de școli din Vrancea pentru următoarele două luni: „Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi”

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
28/10/2019, 14:42
Nu mai sunt bani de salarii la 100 de școli din Vrancea pentru următoarele două luni: „Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi”
Probleme privind plata salariilor în județul Vrancea. Sursa foto: știrileprotv.ro

Blocaj privind plata salariilor la 100 de școli din județul Vrancea! Situația va fi extrem de complicată în următoarele două luni, iar profesorii și personalul auxiliar de la unitățile de învățământ ar putea avea un Crăciun fără niciun leu în buzunar. Liderul Sindicatului Liber de Învățământ din județ susține că această criză privind plata salariilor este cauzată de costul standard pe elev, iar teama de data de 14 noiembrie, când ar trebui virați banii, este tot mai mare.

Fără bani de salarii pentru profesorii de la 100 de școli din Vrancea

Doar 20 de unități de învățământ din Vrancea mai au bani până la finalul anului pentru plata salariilor. Alte 100 sunt în colaps și singura soluție care le-ar rămâne autorităților ar fi să se împrumute. Situația dramatică a angajaților din sistemul educațional a fost descrisă de Constantin Ionescu, liderul Sindicatului Liber din județul Vrancea.

„La nivelul judeţului Vrancea sunt doar 20 de unităţi de învăţământ care se mai încadrează în buget până la finalul anului. Asta înseamnă că în jur de 100 de unităţi de învăţâmânt nu mai au bani de salarii pentru lunile noiembrie şi decembrie. Situaţia se datorează acestui cost standard pe elev, care stă la baza constituirii bugetului fiecărei unităţi de învăţâmânt. Data de 14 noiembrie este o dată neagră pentru noi, pentru că în multe unităţi de învăţâmânt nu există bani de salarii”, a declarat Ionescu, scrie kanald.ro.

„Ne gândim cu groază”

„Ne gândim cu groază, pentru că guvernul este interimar, ministrul Educaţiei nici nu există, nici nu ştim exact cum să punem problema, care necesită o rezolvare cât mai urgentă”, a mai spus liderul de sindicat.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×