Norica Nicolai, atac fără precedent la Kovesi! Cine o susține pe fosta șefă DNA

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
05/03/2019, 18:04
Norica Nicolai, atac fără precedent la Kovesi! Cine o susține pe fosta șefă DNA GALERIE FOTO
Norica Neculai, atac uimitor la adresa Laurei Codruța Kovesi!

Europarlamentarul Norica Nicolai a declarat în cursul zilei de marți, 5 martie, că Laura Codruța Kovesi a făcut-o să se simtă jenată pentru prestația sa, în comparație cu cea a candidatului francez Jean-Francois Bohnert în privința obținerii funcției de procuror-șef al Parchetului European. De asemenea, o părere asemănătoare cu a acesteia a avut-o și Bogdan Chirieac. Jurnalistul a susținut faptul că a văzut că nimeni nu a fost sprijinul Germania în Parlamentul European așa cum a avut parte fost șefă DNA.

Norica Nicolai, atac la adresa Laurei Codruța Kovesi!

Norica Nicolai a declarat că i-a provocat „jenă” la prestația pentru obținerea funcției procuror-șef al Parchetului European, în comparație cu cea a candidatului Jean-Francois Bohnert. „Cei care sunt împotriva noastră sunt vocali, ei se văd mai bine. PPE-ul, în special colegii noștri germani, și cei din PNL, fac foarte mult zgomot în ce privește acest proces de nominalizare a procurorului european.

Am fost la audieri și nu am evaluat ca om politic, am evaluat ca fost magistrat. Este pentru prima oară când mi-a fost jenă pentru comunitatea mea profesională pentru că mediocritatea doamnei Kovesi, prin raportare la prestația procurorului francez, era vizibilă.”

Norica Nicolai, atac la adresa fostei șefe DNA
Norica Nicolai, atac la adresa fostei șefe DNA

Norica Nicolai, despre prestația lui Kovesi la Parchetul European

„Cu toate astea se întamplă, cum se întamplă și în politică, nu contează ce reprezintă d.p.d.v. profesional o persoană, contează să fie atașată unei cauze. (…) Nu contează că această funcție este prea mare pentru doamna Kovesi, contează că este atașată unor idealuri, în ghilimele. Este pentru prima oară când văd atâta determinare politică într-o instituție care pretinde că este echidistantă, că promovează competența. Aceasta situație se va deconta.” Norica Nicolai a mai susținut și faptul că totul s-a rezumat la o aplicare a modelului românesc la nivel european, model bazat pe teroare politică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×