Italia și Franța vin cu noi restricții pentru cetățenii lor, în efortul autorităților de stopare a pandemiei cu coronavirus. Astfel, pe lângă restricțiile de circulație mult mai dure decât în România, fracezii au anunţat că drumeţiile montane sunt interzise.
Și Italia înăsprește regulile, astfel că guvernul italian a anunțat că a fost oprită navigaţia cu bărci de agrement şi chiar înotul în mare. Cum ajută aceste măsuri în lupta cu coronavirusul?
Simplu. Medicii nu mai au timp și pentru accidentele de agrement care antrenează mobilizarea echipelor de salvare iar victimele ar ocupa locuri în spitalele de urgenţă. Salvamarii, salvamontiştii, ambulanţele, doctorii, paramedicii
şi paturile de spital au devenit astăzi tot ce avem mai preţios.
De foarte multe ori, medicii din Italia au fost nevoiți să aleagă între pacienți, în condițiile în care doi pacienți au nevoie disperată de oxigen, însă nu există decât un singur ventilator care să le poată salva viața.
Așadar, medicii nu mai au pur și simplu timp pentru a trata eventuale accidentări suferite de oameni în timp ce schiază sau înoată în mare. Guvernele lumii recomandă populației în aceste zile autoizolarea, pentru a se putea stopa răspândirea temutului virus.
Între timp, Comisia Europeană pare să se dezmorțească și să înceapă să ia măsuri. ”Comisia Europeană coordonează un răspuns european comun la epidemia de COVID-19. Luăm măsuri ferme pentru a consolida sectoarele de sănătate publică din țările noastre și pentru a atenua impactul socioeconomic în Uniunea Europeană.
Mobilizăm toate mijloacele pe care le avem la dispoziție pentru a ajuta statele membre să își coordoneze răspunsurile naționale și furnizăm informații obiective cu privire la răspândirea virusului și la eforturile efective de a-l ține sub control”, este mesajul președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.