Ninge de Crăciun? Ce avertizări meteo avem pentru vreme în luna decembrie

Alexandra Chivu   
în Instant Articles
16/11/2018, 13:31
Ninge de Crăciun? Ce avertizări meteo avem pentru vreme în luna decembrie
Va ninge de Crăciun?

Va ninge de Crăciun? Iată avertizările meteo pentru vreme în luna decembrie. Cu mai multe detalii despre ce vom vedea pe geam în ziua în care ne vom aduna familiile la masă a venit directorul Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), Elena Mateescu. Conform șefei ANM, prima jumătate a lunii noiembrie se va încheia bine, cu temperaturi calde în majoritatea țării. ”Vorbim de extreme în unele părţi ale Europei. Partea de sud-est este caracterizată de o presiune mai ridicată, care păstrează masa de aer cald”, a explicat șefa ANM. În schimb, a doua va aduce semne clare care prevestesc iarna.

Potrivit spuselor Elenei Mateescu, până pe data de 19 noiembrie, nu va ninge, însă după vor apărea semnele iernii. Specialistul Administrației Naționale de Meteorologie a precizat că încă nu poate face pronosticuri, dar precizează însă că vom si surprinși de vreme. ”Temperaturile ne pot surprinde, putem trece prin momente mai puțin plăcute”, a adăugat Elena Mateescu.

Ninge de Crăciun? ”În a doua parte a iernii vorbim de fenomene severe”

În fotografie se află multe mașini înzăpezite
Va ninge în acest an de Crăciun?

De altfel, aceasta a menționat că, în a doua parte a anotimpului rece, ne vom lupta cu fenomene severe, cu zăpadă și riscuri. De asemenea, aceasta a subliniat că informațiile sunt provizori, căci ele se vor actualiza, mai mult ca sigur, în momentul respectiv. ”Se pare că în a doua parte a iernii vorbim de fenomene severe, zăpadă, riscuri, însă aceste informații le vom actualiza la momentul respectiv”, a încheiat Elena Mateescu, șefa ANM.Totodată, previziunile legate de anotimpul rece mai arată și că vom avea parte de o iarnă lungă, care se va menține intens până la jumătatea lunii ianuarie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×