Nadia Comăneci, pensie! Iată cât primește fosta gimnastă de la stat

Alexandra Chivu   
în Poze haioase
11/11/2018, 11:34
Nadia Comăneci, pensie! Iată cât primește fosta gimnastă de la stat GALERIE FOTO
În Statele Unite, legenda trăiește alături de soțul ei, Bart Conner, și de Dylan, fiul său

Ce pensie are Nadia Comăneci? Iată cât primește fosta gimnastă din partea statului român. Una dintre cele mai titrate gimnaste din istorie este recompensată pe măsură. Cea care a reușit performanța de a lua nota 10 într-un concurs olimpic și-a încheiat de mult parcursul gimnastic, retrăgându-se în Statele Unite. Acolo, legenda trăiește alături de soțul ei, Bart Conner, și de Dylan, fiul său. Colosala sportului a ales să părăsească sfera competițională după Jocurile Olimpice de la Moscova, din anul 1980. Între anii 1984 și 1989, fosta gimnastă a ajutat la antrenarea gimnaștilor juniori români, fiind membră a Federației Române de Gimnastică. Noaptea care a dus-o și păstrat-o în SUA a fost una cutremurătoare, gândindu-ne la cum se trăia în perioada gri a României. În seara de 27/28 noiembrie 1989, legenda gimnasticii a trecut ilegal granița româno-maghiară, ulterior solicitând azil politic guvernului Statelor Unite. Gestul Nadiei Comâneci a avut atunci un ecou, dar și un efect asupra opiniei publice și asta chiar asupra familiei lui Ceaușescu.

De altfel, comoara României s-a ocupat, chiar și de departe, de diferite activități care să facă fericiți oamenii din țara sa natală. Nadia este vicepreședinte al Consiliului Director al Special Olympics, Președinte Onorific al Comitetului Olimpic Român, Președinte Onorific al federației Române de Gimnastică, Vicepreședinte în Consiliul Director al Asociației Distrofiei Musculare, Ambasadorul Sporturilor Românești, distinsă de două ori cu Ordinul Olimpic și membră a Fundației Federației Internaționale de Gimnastică. De asemenea, Nadia a creat și o clinică de caritate în București pentru a da o mână de ajutor copiiilor orfani din România.

Nadia Comâneci, pensie! Comoara României primește 13.149 lei!

nadia comaneci pensie de la stat
În fotografie este surprinsă Nadia Comâneci, atleta de 10 a României

Așadar, după toate reușitele sale, Nadia trebuie recompensată, cum este și normal, de statul român. Potrivit kanald.ro, atleta are o rentă viageră 13.149 de lei pe lună. A treia ce mai mare rentă însă nu este a gimnastei de primul 10, ci al Veronicăi Cochelea, care ia lunar 15.080 lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×