Motiv de îngrijorare pentru milioane de români. Pensiile încă n-au ajuns la pensionari. Care e motivul

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
08/01/2019, 20:46
Motiv de îngrijorare pentru milioane de români. Pensiile încă n-au ajuns la pensionari. Care e motivul GALERIE FOTO
Pensiile încă n-au ajuns încă la pensionari în luna ianuarie

Pensiile încă n-au ajuns încă la pensionari în luna ianuarie. Milioane de români s-au îngrijorat pentru că încă nu au intrat în posesia banilor. Ministrul Muncii a spus care este motivul, și se pare că pensionarii mai au destul de mult de așteptat, pentru că în această lună vor fi pensii care vor fi date și pe data de 17 ianuarie.

În București anumite pensii trebuiau să intre încă de pe data de 7 ianuarie, dat nu s-a întâmplat acest lucru. Se pare că sunt întârzieri nu doar în Capitală, ci în toată țara, iar acestea sunt datorate și liberelor din primele zile ale anului 2019. Bătrânii care au mers la poștă au rămas cu buza umflată azi pentru că banii nu au ajuns. Asta înseamnă că fiecare pensie va avea cel puțin 2-3 zile întârziere și asta doar îm București. În teritoriu se pare că situația ar mai dura cel puțin o săptămână.

Îngrijorare pentru milioane de români. Motivul pentru care pensiile încă n-au ajuns

Îngrijorarea a milioane de pensionari români este justificată. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a dat însă explicații privind plata pensiilor, care întârzie în luna ianuarie a anului 2019. Mai exact, pensionarii care primesc banii la Postă vor avea de așteptat mai mult decât în mod normal. Marius Budăi, omul care a preluat șefia Ministerului, a afirmat că întârzierea este „justificată“.

Cine a mers zilele acestea la poștă pentru a primi pensia a constatat că aceasta nu a ajuns

Plata pensiilor prin Poşta Română se va face luna aceasta până în data de 17 ianuarie. Aceasta a fost decalată cu două zile, a declarat ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale. „Au fost închise conturile în Trezorerie. Ţinând cont de faptul că 1 şi 2 au fost sărbători legale, este o întârziere justificată, nu este o întârziere venită din alte motive. S-au făcut deschiderile de conturi, s-au făcut plăţi de către Poşta Română. Începând de săptămâna viitoare, cu precizarea că se va lucra sâmbătă, 12 ianuarie, se vor relua plăţile şi vor intra în grafic. Practic plăţile trebuiau închise în data de 15. Luna aceasta, şi doar luna aceasta, se vor închide în data de 17, cu două zile decalate”, a explicat Budăi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×