Mihai Tudose, fostul premier, a plecat din PSD! În ce partid se înscrie

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
29/01/2019, 16:47
Mihai Tudose, fostul premier, a plecat din PSD! În ce partid se înscrie GALERIE FOTO
Mihai Tudose, fostul premier, a demisionat din PSD

Mihai Tudose, fostul premier al României în perioada iulie 2017 – ianuarie 2018, a plecat din PSD și a anunțat că se încrie în partidul PRO România, condus de Victor Ponta. Anunțaul a venit după o perioadă de 27 de ani în care Mihai Tudose a fost membru PSD.

„Acum 27 de ani am intrat în politică din dorința de a face ceva pentru Brăila și pentru România. 27 de ani am fost membru PSD și nu am precupețit niciun efort pentru a face bine oamenilor, pentru a onora încrederea celor ce m-au votat. Chiar și în cele mai grele momente prin care a trecut PSD am avut speranța că lucrurile se vor îndrepta. Astăzi, această speranță a dispărut după ce în ultimul an am constatat cu tristețe că o parte din actuala echipă de conducere a partidului a înlocuit agenda publică cu agende personale, că orice încercare de dialog și dezbatere internă a problemelor reale ale României nu este luată în seamă.

Mihai Tudose, fostul premier, a plecat din PSD

Că orice încercare de democratizare a deciziilor politice este sortită eșecului. Cred cu tărie că prioritățile, dezbaterile interne trebuiau să fie despre spitale și sistemul de sănătate, școli și educație, infrastructură și reformă administrativă. Despre parcursul european al României. Despre parteneriatele strategice. Și da, și despre justiție. Dar despre o justiție corectă și pentru oameni. Nu doar pentru unii oameni”, a afirmat fostul prim-ministru al României.

Fostul premier Mihai Tudose, alături de președintele PSD, Liviu Dragnea
Fostul premier Mihai Tudose, alături de președintele PSD, Liviu Dragnea

Mihai Tudose a demisionat din PSD și a anunțat că se înscrie în PRO România, partid condus de un alt fost premier, Victor Ponta. „Am avut în ultimele luni foarte multe întâlniri atât cu membri de partid, dar și cu oameni neimplicați politic, concluzia fiind aproape unanimă: nu se mai poate! Această atitudine a oamenilor m-a condus la una dintre cele mai grele decizii: demisia din PSD ca ultim gest de delimitare față de acest mod de a conduce partidul și țara. Dacă gestul meu va fi înțeles și va duce la îmbunătățirea lucrurilor în PSD m-aș bucura sincer. Rămân în continuare în politică, adeptul valorilor democratice de stânga, devotat Brăilei și României. Mă voi alătura unei echipe cu care împărtășesc aceleași valori, echipei PRO România și voi rămâne omul, brăileanul și românul pe care îl știți”, a mai spus Mihai Tudose.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×