Mihai Șora are 3 dorințe în 2019! De cine vrea filosoful să scape

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
09/01/2019, 21:20
Mihai Șora are 3 dorințe în 2019! De cine vrea filosoful să scape GALERIE FOTO
Mesajul viral al lui Mihai Șora: "să scăpăm de ei"

Filosoful Mihai Sora a publicat miercuri, pe contul său de Facebook, gândurile şi dorinţele pentru 2019. În noul an marele scriitor îşi doreşte „să scăpăm de ei” şi anunţă că joi se va afla în faţa Ateneului Român, unde vor fi prezenţi „mai-marii Europei”.

Mesajul lui Mihai Șora a devenit rapid viral pe Facebook, unde are mii de like-uri și 2.500 de share-uri. Pentru ca totul să fie clar în mesajul scriitorului, acesta detaliat și despre care „ei” este vorba. „Odinioară, pronumele ‘ei’ avea – pentru orice om întreg și cinstit – un conținut limpede: trimitea spontan la clica de securiști, nomenclaturiști, comuniști, parveniți și neciopliți care ne urmăreau, ne parazitau viețile, ne batjocoreau mintea și sufletul. Care ne zdrobeau speranța și destinul, ne nenoroceau copiii. ‘Ei’ însemna răul absolut, răul concret, răul care nu cunoaște jumătățile de măsură, nu se intersectează niciodată cu Binele, nici nu-și pune problema Binelui, nu are știință de vreun bine oarecare.”, a scris Mihai Șora pe pagina sa de Facebook.

Mihai Șora și gândurile sale pentru 2019! „Am trei dorințe: 1. să scăpăm de ei, 2. să scăpăm de ei, 3. să scăpăm de ei.”

Filosoful Mihai Șora, ajuns la 102 ani, și-a început spectaculos mesajul. „În anul de grație douăzeci nouăsprezece, am trei dorințe: 1. să scăpăm de ei, 2. să scăpăm de ei, 3. să scăpăm de ei.”, scris filosoful. Acesta a anunțat că la concertul de la Ateneu care va marca, în data de 10 ianuarie, preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, el va asista din stradă, unde își va exprima nemulțumirile.

Mihai Șora a mai fost prezent în stradă la proteste de mai multe ori în 2018

„Aș vrea să știți, dragi prieteni, că mâine voi fi la Ateneu: nu în sală, ci undeva afară, în mulțime: pentru ca mai-marii Europei aflați la București să priceapă că ‘ei’, românii aceia care îi vor întâmpina, ‘oficialii’ noștri aflați la guvernare sunt doar accidente ale României recente, nefericite întâmplări de care, odată și-odată, vom scăpa.  Să înțeleagă, cu alte cuvinte, că acei români sunt diferiți de noi. Că ‘ei’ sunt ‘ei’, noi suntem noi.  Pe scurt: că cei din stradă, nu cei de la tribuna oficială sunt oamenii cu adevărat vii ai acestei țări.  Iar viii cu viii, hoții cu hoții. Europa suntem noi.”, și-a încheiat filosoful în vârstă de 102 ani mesajul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×