Mesajul transmis de Juan Guaido pentru Klaus Iohannis, după ce l-a recunoscut ca președinte al Venezuelei

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
09/02/2019, 12:53
Mesajul transmis de Juan Guaido pentru Klaus Iohannis, după ce l-a recunoscut ca președinte al Venezuelei
Juan Gaido reacționează după ce România l-a recunoscut ca președinte al Venezuelei

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri poziția oficială a României în ceea ce privește chestiunea venezueleană,  declarând că a luat decizia de a-l recunoaște pe Juan Gaido în calitate de președinte interimar al statului Venezuela.  Anunțul vine după aproape două săptămâni, perioadă în care România, țara ce exercită în aceste momente președinția Consiliului Uniunii Europene  a ezitat să exprime o poziție oficială referitoare la această chestiune.

Juan Guido este sprijinit de SUA și 19 state europene, în vreme ce Rusia și China și-au exprimat susținerea pentru Nicolas Maduro. Cei doi sunt angrenați în plin război politic pentru președinția Venezuelei. „Vom face tot ce este necesar, tot ce trebuie să facem pentru a salva vieţi omeneşti, pentru ca să nu mai moară copii”, a afirmat Gaido, anunțând că se vor lua toate măsurile necesare pentru a-l îndepărta pe Nicolas Maduro de la putere.

Ce spune Juan Gaido, după ce Iohannis l-a anunțat ca președinte al Venezuelei

“Vreau să mulțumesc Guvernului României pentru recunoașterea luptei noastre pentru revenirea la ordinea constituțională și organizarea de alegeri libere în Venezuela”, este mesajul postat de Juan Gaido pe pagina sa de Twitter. România l-a recunoscut pe Gaido drept președinte interimar al statului venezuelean, decizia fiind luată de Klaus Iohannis, după ce a primit Memorandumul MAE, cu tema „Poziţia României cu privire la situaţia din Venezuela, aprobat de către premierul Viorica Dăncilă.

Klaus Iohannis l-a recunoscut pe Juan Gaido ca președinte al Venezuelei
Klaus Iohannis l-a recunoscut pe Juan Gaido ca președinte al Venezuelei

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României şi ca reprezentant al României în plan extern, în conformitate cu prevederile constituţionale, a decis recunoaşterea domnului Juan Guaidó în calitatea de Preşedinte interimar al Venezuelei. Decizia Preşedintelui României a fost luată în urma analizării atente a situaţiei, inclusiv din punct de vedere politico-diplomatic şi juridic, şi în contextul în care majoritatea statelor membre UE şi o serie de aliaţi şi parteneri importanţi ai ţării noastre din spaţiul euro-atlantic au recunoscut legitimitatea Preşedintelui interimar Juan Guaidó” , se arată în mesajul oficial transmis vineri de Președinție.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×