Mesaje, sms-uri, felicitări și urări speciale de Dragobete 2019

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
23/02/2019, 19:20
Mesaje, sms-uri, felicitări și urări speciale de Dragobete 2019 GALERIE FOTO
Mesaje, sms-uri, felicitări și urări speciale de Dragobete 2019

Dragobete este o sărbătoare populară, celebrată de români pe 24 februarie, dar, până la mesajele, sms-urile, felicitările și urările speciale pentru această zi, să vedem care este sensul acesteia. Cuvântul sărbătorii a fost dezbătut de numeroși filozofi și etimologi, el pronuțându-se în în diferite variante.

Cuvântul ”drag-dragul” are temă slavă, însă nu se poate ști sigur nimic despre, căci etimologia este tot timpul pe nisipuri mișcătoare. Tradiția care stă în picioare, care reprezintă perfect sărbătoare și încă se respectă de atâția ani în toate locurile constă în faptul că fetele și băieții se îmbracă în haine de sărbătoare, se întâlnesc în fața bisericii și pleacă să caute prin păduri și lunci flori de primăvară.

Mesaje, sms-uri, felicitări și urări speciale de Dragobete 2019

Când aceștia găseau fragi înfloriți, îi adunau în buchete și le dădeau fetelor rostind: ”Floride fraga/Din luna lui Faur/La toată lumea sa fiu dragă / Urâciunile să le desparți”.[10] Pe dealurile din sat se aprindeau focuri, iar în jurul lor stăteau și vorbeau fetele și băieții. La ora prânzului, fetele se întorceau în sat alergând, obicei numit zburătorit, urmărite de câte un băiat căruia îi căzuse dragă. Dacă băiatul era iute de picior și o ajungea, iar fata îl plăcea, îl săruta în văzul tuturor. De aici provine expresia Dragobetele sărută fetele!”

Mesaje, sms-uri, felicitări și urări speciale de Dragobete 2019
Cuvântul ”drag-dragul” are temă slavă, însă nu se poate ști sigur nimic despre acesta
  • Subsemnata, eu adică, declar azi, de Dragobete, că m-am îndrăgostit total și iremediabil de tine. Te iubesc cu disperare!
  • Fiecare noapte, fiecare atingere, fiecare sărut pe care mi le-ai dăruit le prețuiesc mai mult decât propri-mi viață! Mă prind în cuvinte și în ceea ce nu se poate numi dragoste pentru că este mult mai mult decât atât: tu ești speranța mea de a trăi! Te iubesc! Știi unde vei fi de Dragobete? În inima mea, ca întotdeauna!
  • Cineva a întrebat ce îi face pe oameni fericiți. Unii au răspuns că bogăția, alții, celebritatea. Mă gândeam la asta atunci când am primit SMS-ul de la tine. Am zâmbit și am răspuns că pe mine asta mă face fericit.
Mesaje, sms-uri, felicitări și urări speciale de Dragobete 2019
Dragobete este o sărbătoare populară, celebrată de români pe 24 februarie
  • Știu că tu știi că eu te iubesc. Dar de fiecare dată simt nevoia să îți amintesc. Deși…Deși sunt conștientă că nu s-au inventat încă acele cuvinte care să exprime tot ceea ce eu simt. Sunt doar niște banalități. Dar atunci când le auzi, gândește-te că eu ți le spun din suflet. Te iubesc! Sună așa de frumos. Și totuși nu exprimă suficient. Poate am să te sărut. Poate am să te mângâi… Poate am să te ating…Și totuși nu va fi suficient ca să îți arât că până la sfârșitul vieții mele voi fi lângă tine.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×