Mesaj dur al președintelui Klaus Iohannis! A pus presiune pe Guvern

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
15/01/2019, 14:30
Mesaj dur al președintelui Klaus Iohannis! A pus presiune pe Guvern
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj dur pentru Guvern

Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, un discurs dur la Ateneul Român, unde se serbează Ziua Culturii Naționale. Acesta a declarat că Anul Cărții e o inițiativă bună și așteaptă ca Guvernul să o pună în aplicare cu eficiență,în situația în care România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă la lectură. „În ultimii ani, din păcate, România se distinge ca o țară în care este cea mai redusă achiziție și lectură de carte. Anul Cărții e o inițiativă bună și aștept ca Guvernul s-o pună în aplicare cu eficiență.

În 2019 se împlinesc 130 de ani de primul concert sub această cupolă și un secol de la Simfonia a III compusă de George Enescu în timpul marelui război. Este semnificativ faptul că cinstim cultura într-un astfel de loc în care se împletesc istoria, civismul și arta. Ateneul Român, acest veritabil templu al muzelor, ne transmite tuturor cât de importante sunt educația și culturală pentru realizarea unui popor, unei națiuni democratice”, a declarat liderul statului, conform mediafax.ro.

Mesaj dur al președintelui Klaus Iohannis: ”Anul Cărții este o inițiativă bună și aștept ca Guvernul s-o pună în aplicare”

„Atunci când vorbim despre cultura română nu putem să nu ne referim la rolul esențial al evoluției spre modernitate a țării noastră. România s-a înscris inclusiv cultural pe o traiectori occidentață, care a coincis deloc îtâmplător cu aspirațiile și valorile noastre. Operele lui Constantin Brâncuși, Eugen Ionesco, George Enescu, Emil Cioran, Tristan Tzara stau mărturie îngemănării culturii noastre cu spiritul european și cu valorile artistice internaționale”, adăugat Iohannis.

Mesaj dur al președintelui Klaus Iohannis! A pus presiune pe Guvern
Președintele Klaus Iohannis a avut, marți, un discurs dur la Ateneul Român, unde se serbează Ziua Culturii Naționale.

Întrebat cum apreciază evenimentul de la Ateneu, în condițiile în care printre invitați s-au aflat și persoane cu condamnări penale, liderul statului a spus: ”Evenimentul a fost pregătit de Guvern. Eu am fost invitat şi ca atare am participat. Ţinuta culturală a evenimentului a fost foarte bună, lucru pe care l-am transmis domnului Ion Marin şi la decorare, restul cred că trebuie să întrebaţi mai degrabă la Guvern, cum s-a construit lista invitaţilor. Nu aş dori să comentez acest lucru.”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×