Medicii de familie din România, nemulțumiți de bugetul pe 2019: Se pun în pericol pacienții

Ciprian Postolache   
în Stiri de ultima ora
04/02/2019, 10:28
Medicii de familie din România, nemulțumiți de bugetul pe 2019: Se pun în pericol pacienții GALERIE FOTO
Medicii de familie din România, nemulțumiți de bugetul pe 2019: Se pun în pericol pacienții

Pacienții din România sunt puși în pericol! Este anunțul făcut de medicii de familie, care sunt nemulțumiți de bugetul pe 2019. Societatea Naţională de Medicina Familei a solicitat autorităţilor să se țină de cuvânt și să le dea banii promiși în 2018. „Prin subfinanţarea sistematică a medicinei de familie se pune în pericol existenţa acestui sector medical şi implicit pacienţii.”, avertizează asociația medicilor de familie din România.

„S-a sperat că guvernanţii vor dispune măsurile reparatorii promise cu ocazia rectificării bugetare din august 2018, respectiv alocarea financiară pentru anul 2019. A fost motivul pentru care medicii de familie au depus eforturi să asigure funcţionarea cabinetelor de medicină de familie în condiţiile în care nu s-au putut asigura creşteri salariale pentru angajaţi (asistenţi medicali şi alte categorii de personal) similare cu cele din sistemul bugetar şi nu s-au putut face investiţii”, se arată în comunicatul întocmit de Societatea Naţională de Medicina Familei.

Medicii de familie din România, nemulțumiți: Cerem creșterea bugetului medicinei de familie în 2019

Medicii de familie din România avertizează că Guvernul pune în pericol pacienții. Aceștia cer buget mai mare pentru medicina de familie, în 2019.  „Necesitatea creşterii finanţării in asistenţa medicală primară, nu au determinat reacţiile fireşti în rândul unor decidenţi preocupaţi de starea de sănătate a populaţiei şi de accesul la servicii medicale. Prin subfinanţarea sistematică a medicinei de familie se pune în pericol existenţa acestui sector medical şi implicit pacienţii, motiv pentru care ne aflăm în situaţia de a căuta soluţii alternative pentru asigurarea supravieţuirii cabinetelor”, se arată într-un comunicat al medicilor de familie din România.

Medicii de familie din România sunt nemulțumiți de bugetul pe 2019

„Sperăm că ne vor susţine solicitările prin iniţierea şi susţinerea unui amendament pentru creşterea bugetului medicinei de familie, dovedind astfel că înţeleg importanţa sectorului de asistenţă medicală primară. Considerăm că interesul pacienţilor şi dreptul la o practică medicală eficientă sunt motivaţii serioase care vor depăşi barierele administrative şi politice”, se precizează în declarația SNMF.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×