Medicii au rămas șocați! O femeie a născut gemeni, la nici o lună după ce devenise mamă pentru prima oară

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/03/2019, 20:35
Medicii au rămas șocați! O femeie a născut gemeni, la nici o lună după ce devenise mamă pentru prima oară GALERIE FOTO
O femeie a născut gemeni la o lună după ce a dat naștere primului său copil

O femeie din Bangladesh de doar 20 de ani a născut gemeni, la doar 26 de zile după ce a născut primul ei copil. Arifa Sultana a uimit medicina după ce a dat naștere unui băiat la sfârșitul lunii februarie, iar apoi a adus pe lume o pereche de gemeni, potrivit doctorului Sheila Poddar, ginecolog al spitalului Ad-Din din Dhak, conform CNN. Tânăra a avut o naștere normală, iar ea și copilul au părăsit spitalul, după ce specialiștii și-au dat acordul. Cum s-a putut întâmpla așa ceva?

O femeie din Bangladeshi a născut gemeni la nici o lună de la nașterea primului copil

Tânăra se numește Arifa Sultana și are 20 de ani. Femeia a avut o naștere naturală, aducând pe lume un băiețel perfect sănătos. Ea și copilul au plecat acasă cu acordul medicilor. Nimeni nu știa că în mai puțin de patru săptămâni aceasta se va afla din nou internată în spitalul Ad-Din, dând naștere altor doi copii.

„A venit la spital, plângând de dureri abdominale inferioare”, a spus Poddar. Medicii au efectuat o testare cu ultrasunete și a constatat că Sultana era însărcinată cu gemeni. „Sultana avea o afecțiune care indica două uterine numită uterus didelphys. Primul ei copil și gemenii au fost concepuți și crescuți în pântece separate. Nu a primit ultrasunete înainte de prima livrare, așa că a fost ratată”, a spus Poddar.

O femeie a născut gemeni la nici o lună după ce a născut primul copil
O femeie a născut gemeni la nici o lună după ce a născut primul copil

Arifa Sultana a născut gemeni la 26 de zile după ce a dat naștere unui copil

„Nu este foarte frecvent să ai două uterine. Când uterul se dezvoltă, vine din două tuburi, iar aceste tuburi se îmbină între ele”, a declarat SN Basu, șef de obstetrică și ginecologie la spitalul Max Healthcare din New Delhi. Poddar a reușit să efectueze rapid o secțiune C pentru a elibera gemenii: un băiat și o fată. „Toți cei trei copii sunt sigure și sănătoși”, a spus Poddar. „Mama este, de asemenea, bine”.  „Femeile din zonele rurale nu stiu ce este în neregulă cu ele. Nu știu cu cât de mulți copii sunt însărcinate și, uneori, dacă sunt însărcinate”, a spus medicul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×