MAI anunță măsuri speciale, din cauza vremii severe! Cod galben, în mai multe județe

Claudiu Surmei   
în Stiri de ultima ora
25/01/2019, 15:41
MAI anunță măsuri speciale, din cauza vremii severe! Cod galben, în mai multe județe GALERIE FOTO
MAI anunță măsuri speciale, din cauza vremii severe

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță măsuri speciale, ca urmare a vremii severe care a pus stăpânire pe întreaga țară. În mai multe județe a fost cod galben de ploi, lapoviță, ninsori, ceață și polei, în timp ce Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică cod galben, valabilă până sâmbătă în șase județe.

Vineri, a fost cod galben de ploi și lapoviță în zonele joase de relief, precum și ninsori și viscol la munte pentru 25 județe (AB, AG, BC, BT, BV, BR, BZ, CS, CV, DB, GL, GJ, HR, HD, IL, IS, IF, MH, NT, PH, SB, SV, VS, VL și VN) și municipiul București. De asemenea, a fost cod galben de ceață și polei pentru 6 județe (CL, CT, DJ, OT, VL și TL), dar și cod portocaliu de polei în Vrancea. În plus Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o atenționare hidrologică cod galben până sâmbătă la ora 12.00 ce vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite pentru râurile din 6 județe (AG, DJ, GJ, MH, OT și VL).

Peste 12.000 de angajați MAI au fost mobiliați pentru următoarea perioadă
Peste 12.000 de angajați MAI au fost mobiliați pentru următoarea perioadă

MAI anunță măsuri speciale, din cauza vremii severe

MAI anunță măsuri speciale pentru următoarea perioadă, din cauza vremii severe care a pus stăpânire pe întreaga țară. „Peste 12.000 de angajați MAI – pompieri, polițiști și jandarmi – au fost mobilizați încă din momentul emiterii avertizărilor meteo astfel încât să poată interveni imediat în sprijinul populației. Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a ținut permanent legătura în aceste zile cu Instituțiile Prefectului din toate județele afectate pentru coordonarea intervențiilor și acordarea de sprijin logistic acolo unde situația o impune”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Recomandări pentru șoferii care pornesc la drum pe vreme rea

  • să circule cu prudență;
  • să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo-rutiere;
  • să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier;
  • să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul din față, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc;
  • să respecte semnalele poliţiştilor rutieri;
  • să își echipeze autoturismele cu anvelope de iarnă.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×