Ludovic Orban are probleme să respecte ce recomandă populației: a dus mâna la gură în timpul unui acces de tuse

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 14:32
Ludovic Orban are probleme să respecte ce recomandă populației: a dus mâna la gură în timpul unui acces de tuse
Ludovic Orban, cuprins de tuse/ Foto: Hepta

De la începutul epidemiei de COVID-19, medicii recomandă populației, iar alături de ei și oficialitățile, să nu mai ducă mâna la gură în caz de tuse sau strănut deoarece pot răspândi  boala pentru că ating apoi diverse suprafețe cu mâna care ar putea fi contaminată cu stropi ce pot conține virusul. Premierul Ludovic Orban încă nu s-a obișnuit să respecte noile cerințe.

Nelu Tătaru, ferit din calea primejdiei

La conferința de presă susținută în fața Ministerului Sănătății alături de ministrul Nelu Tătaru, premierul a fost cuprins de un scurt acces de tuse, în timpul căruia a dus palma la gură, contrar recomandărilor oficiale care spun că, în acest caz ar trebui  dusă la gură zona în care se află cotul mâinii sau folosit un șervețel care ar trebui apoi aruncat.

Totuși, premierul a avut minima prudență să întoarcă capul într-o parte pentru a evita ca particulele pe care le-a proiectat în aer să-și atingă colegul de Guvern, abia desemnat să conducă lupta împotriva epidemiei.

Pe de altă parte, premierul poate invoca drept scuză același motiv ca toți ceilalți cetățeni. Când mai toată copilăria mamele ne-au bătut pe toți la cap să ducem mâna la gură în caz de tuse, strănut sau căscat, obicei internalizat apoi, este greu ca în  numai câteva luni tușitul în zona mânecii sau cotului să devină o deprindere.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×