Lovitură pentru toți salariații. E vorba despre salariul minim. Dăncilă a făcut anunțul!

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
01/11/2018, 10:54
Lovitură pentru toți salariații. E vorba despre salariul minim. Dăncilă a făcut anunțul!
Viorica Dăncilă a vorbit despre majorarea salariului minim brut pe țară

Lovitură pentru toți salariații! Dăncilă a făcut anunțul! Este vorba despre salariul minim al cetățenilor. Premierul României a anunțat că nu intră la socoteală o posibilă majorare a salariului minim de la 1 noiembrie, ”promisiune” făcută de Comisia de Prognoză. Însă, nu rămâne ca un glonte în aer această creștere a salariilor. Aceasta va avea loc, însă, momentan, este amânată pentru data de 1 decembrie ori 1 ianuarie 2019. ”În niciun caz de la 1 noiembrie. Am discutat cu sindicatele. Vom vedea dacă e oportun de la 1 decembrie sau 1 ianuarie”, a declarat Viorica Dăncilă. De asemenea, Premierul României a vorbit și despre salariul diferențial, ce este acordat în funcție de studii.

Aceasta a argumentat prin faptul că nu e vorba despre dicriminare, ci despre o chestiune normală și în alte state membre. ”Nu, nu e discriminatorie se aplică și în alte state membre”, a mărturisit Dăncilă. Totodată, aceasta a clarificat câteva lucruri și în privința înghețării salariilor în 2019, după cum reieșea dintr-un document transmis de Eugen Teorodovici, ministrul Finanțelor. Viorica Dăncilă a vorbit despre poziția față de acest subiect. ”La începutul ședinței de guvern voi anunța. Cu siguranță nu sunt de acord”, a spus premierul.

Lovitură pentru salariați! Dăncilă a făcut un naunț despre salariul minim. ”Nu de la 1 noiembrie”

salariu minim viorica dancila
O imagine în care este surprins un om numărându-și banii

Propunerea, conform documentului prezentat de ministrul Muncii, în privința creșterii salariului de bază minim brut pe țară, arată așa: ”Creștere a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată la nivelul de 2080 de lei/ lună, începând cu 1 noiembrie 2018”, se arată în manuscris.

De altfel, această prevedere, legată de introducerea unei remunerații de bază minime pe țară, este garantată la nivelul de 2350 de lei pe lună pentru cei din câmpul muncii care acupă posturi pentru care este necesară albsolvirea sturiilor superioare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×