Lista spitalelor care se ocupă de pacienții cu coronavirus a fost publicată în Monitorul Oficial. 52 de unități medicale sunt în prima linie

Lista spitalelor din România care se ocupă de pacienții infectați cu noul tip de coronavirus a fost publicată în Monitorul Oficial.

Lista spitalelor care se ocupă de pacienții cu coronavirus a fost publicată în Monitorul Oficial

În Monitorul Oficial a fost publicată lista cu spitalele care se ocupă de pacienții depistați pozitiv la coronavirus.

Pe listă se află 52 de unități medicale, care vor pune la dispoziție aproximativ 8.000 de paturi pentru cei afectați de virsusul COVID-19.

Lista spitatelor care vor îngrijiri pacienții cu coronavirus

Spitalele trebuie să elibereze paturile și să trimită pacienții cu alte simptomatologii către alte unități medicale și să aștepte pacienți cu COVID-19.

Demisii în lanț în sistemul medical din România

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a aprobat ordinul privind Planul de măsuri pentru pregătirea unităților medicale și lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu coronavirus.

Ca unități suport au fost desemnate un număr de 57 spitale/secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități și 60 de spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

Ministrul de Interne Marcel Vela, alături de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, au susținut o declarație de presă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Oficialii au anunţat că a fost depăşit numărul de 2.000 de cazuri, ceea ce duce în Scenariul 4 şi intrarea în carantină a municipiului Suceava şi a altor opt comune.

Spitalul Județean Suceava este în aceste zile epicentrul epidemiei de coronavirus din România. Pe lângă cele 181 de cadre medicale infectate, comunicatele Grupului de Comunicare Strategică prezintă din oră în oră noi decese din Zona Z Suceava.

Deși a recunoscut că spitalele nu sunt momentan dotate corespunzător, premierul Ludovic Orban compară România cu Italia și Spania și explică că nu vom ajunge în situația tragică din vestul Europei.

Demisii în lanț la Spitalul CF Timișoara acolo unde asistentele se tem să nu se infecteze cu coronavirus. Culmea, în această unitate medicală nu există niciun caz confirmat de infectare cu COVID-19. Managerul spitalului Marius Olaru a declarat că 12-13 asistente medicale și-au prezentat demisia, acestea motivând teama de a se infecta.